Namibia a invins Emerging Italy gratie evolutiei din partea secunda

Namibia a invins Emerging Italy gratie evolutiei din partea secunda.

Dupa o partida cu un final dramatic, Namibia a revenit fiind condusa la pauza cu 18-8 pentru a se impune in fata celor de la Emerging Italy, rezultat 38-26, cele trei eseuri marcate de vulturii africani in ultimele zece minute fiind decisive pentru stabilirea invingatoarei.

Namibia a continuat in primele minute ale confruntarii cu Emerging Italy jocul bun care i-a adus victoria impotriva Spaniei, insa desi actiunile purtate pe traseul Rohan Kitschoff-Johan Tromp, respectiv Johan Tromp-Theuns Kotze-Johan Deysel au fost oprite de apararea atenta a azzurrilor.

Iesiti din presiunea impusa de vulturii africani italienii in urma unui contra-atac au mutat jocul in jumatatea de teren adversa si la prima patrundere in 22-ul advers au beneficiat de o lovitura de pedeapsa pe care Paolo Pescetto a concretizat-o in puncte deschizand scorul. Primele puncte ale intalnirii au taiat elanul namibienilor si baloanele lungi trimise de Giorgio Brozini au mentinut presiunea astfel a venit eseul marcat chiar de mijlocasul la gramada al trupei conduse de Carlo Orlandi pe care l-a transformat Paolo Pescetto. Tot acesta a concretizat si o lovitura de pedeapsa, azzurri desprinzandu-se la 12-0 in statistica partidei.

Finalul primei reprize a fost extrem de interesant pentru ca molul namibienilor i-a masat pe italieni la limita propriului teren de tinta si Gerhard Lotter a finalizat efortul colectiv, in replica, inainte de pauza Federico Conforti a reusit sa bata apararea adversa si astfel Emerging Italy a intrat la vestiare cu avantaj de 18-8.

Dupa reluare Namibia a redus diferenta, dupa o incrusisare de efect balonul intrand in posesia aripii Gino Wilson care a fost de neoprit in drumul sau catre terenul de tinta, dar Emerging Italy a raspuns cu eseul lui Andrea Bettin, transformat de Paolo Pescetto si astfel ecartul de zece puncte stabilit dupa primele 40 de minute s-a mentinut.

Ultimele zece minute au fost dramatice pentru ca incercarea lui Tinus Du Plessis transformata de Theuns Kotze i-a apropiat pe aficani la doua puncte in spatele azzurrilor, care au fost nevoiti sa evolueze in inferioritate numerica dupa ce Giuseppe Di Stefano a vazut cartonsaul galben.

Namibia s-a dezlantuit si cursa de aproximativ 70 de metri a lui Johan Tromp, iar apoi balonul de urmarire din care Gino Wilson a finalizat cu eseu au adus victoria trupei lui Phil Davies cu rezultatul de 38-26.

World Rugby Nations Cup: Namibia-Emerging Italy 38-26 (8-18)
Stadionul National Arcul de Triumf Arbitri: Damien Schneider (Argentina)-Ionut Bodea (Romania), Gabriel Seitan (Romania)
Au marcat:Du Plassis-e, Tromp-e, Lotter-e, Wilson-2e, Kotze-4tr respectiv Bronzini-e, Bettin-e, Conforti-e, Pescetto-2tr,2lp
Cartonas galben: Di Stefano

Namibia: 1.Casper Viviers, 2.Gerhard Lotter, 3.Johannes Coetzee, 4.Janco Venter, 5.Ruan Ludick, 6.Rohan Kitschoff, 7.Tinus Du Plessis, 8.Renaldo Bothma, 9.Damien Stevens, 10.Theuns Kotze, 11.Gino Wilson, 12.Johan Deysel, 13.Darryl De La Harpe, 14.Malcom Moore, 15.Johan Tromp Rezerve: 16.Shaun De Preez, 17.AJ De Klerk, 18.Collen Smith, 19.Wian Conradie, 20.Leneve Damens, 21.Arthur Bouwer, 22.Eugene Jatjies, 23.Heinrich Smit

Emerging Italy: 1.Riccardo Brugnara, 2.Luhandre Luus, 3.Roberto Tenga, 4.Vittorio Flammini, 5.Filippo Gerosa, 6.Federico Conforti, 7.Luca Nostran, 8.Renato Giammarioli, 9.Giorgio Bronzini, 10.Paolo Pescetto, 11.Andrea Bettin, 12.Matteo Gabbianelli, 13.Roberto Quartaroli, 14.Gabriele Di Giulio, 15.Andrea Menniti-Ippolito Rezerve: 16.Adriano Daniele, 17.Federico Zani, 18.Paolo Buonfiglio, 19.Giuseppe Di Stefano, 20.Matteo Corazzi, 21.Simone Marinaro, 22.Maicol Azzolini, 23.Niccolo Mori

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile