Natiunile majore ale Emisferei de Nord pornesc batalia pentru trofeul Six Nations

Sambata, partida de pe Millennium Stadium din Cardiff care le va avea ca protagoniste pe Tara Galilor si Scotia, va deschide editia 2018 a competitiei natiunilor majore din Emisfera de Nord, Six Nations Championship ajunsa la cel de-al 19-lea sezon in actualul format, respectiv al 124-lea, incluzand aici editiile de Home Nations Championship, respectiv Five Nations Championship.

Din cele sase natiuni participante mare favorite la castigarea trofeului se anunta Anglia, trupa condusa de australianul Eddie Jones fiind plasata pe pozitia a doua in clasamentul mondial, World Rugby, trandafirii de altfel sunt echipa care s-a impus in anterioarele doua editii, in 2016 acestia trecandu-si in palmares si Marele Slem.

De cand Eddie Jones se afla pe banca tehnica a Angliei, aceasta a disputat 23 de partide dintre care 22 au insemnat victorii, o singura infrangere consemnadu-se , impotriva Irlandei, anul trecut in Six Nations dar acest insucces nu a putut schimba soarta titlului de campioana a Emisferei de Nord, intr-o editie in care s-au acordat in premiera puncte bonus.

Imediat in spatele englezilor, in ierahia mondiala, se afla Irlanda, neinvinsa in ultimele sapte partide disputate, desigur cele mai importante succese al verzilor fiind obtinute in confruntarile cu Anglia si Africa de Sud. Echipa antrenata de Joe Schmidt s-a impus ultima data in editiile 2014 si 2015 ale Six Nations iar acum daca nu va face pasi gresiti este probabil sa-si dispute suprematia tot impotriva trandafirilor, in ultima etapa.

Cu rezultate bune in ultima vreme, dovada victoria entuziasmanta impotriva Australiei si de pe un loc cinci in clasamentul World Rugby, Scotia se pare ca ar putea sa se implice in lupta pentru titlu cu mai multe sanse decat a facut-o in ultimii ani. Pentru acesta insa ciulinii au nevoie de constanta nu de putine ori dovedindu-se capabili de a invinge o echipa socotita superioara pentru ca apoi sa cedeze suprinzator in fata uneia mai slab cotate.

Tara Galilor a cucerit ultimul titlu in 2013 iar anul trecut penele de strut au avut un recul vizibil terminand competitia abia pe pozitia a cincea. Absenta antrenorului Warren Gatland, implicat in pregatirea Leilor Britanici se pare ca si-a pus amprenta in evolutiile echipei, cea care de aceasta data va fi nevoita sa suplineasca lipsa capitanului Sam Warburton.

Dupa experienta avuta cu Italia in Six Nations, Jacques Brunel va debuta ca antrenor principal al Frantei tocmai in competitia etalon a Emisferei de Nord. Fostul tehnician al azzurrilor si a celor de la Bordeaux va trebui sa-i revitalizeze pe cocosii care in ultimele sase partide au pierdut de cinci ori si au remizat, chiar la Paris cu Japonia.

Italia se va afla la cea de-a doua editie de Six Nations sub conducerea lui Conor O’Shea, azzurri ajunsi pe locul 14 in clasamentul mondial, devansati de Japonia, Georgia si Tonga. Atat in 2016, cat si in 2017 italienii nu au putut evita lingura de lemn, iar acum cu veteranul Sergio Parisse, cel mai selectionat dintre jucatorii in activitate, vor incerca sa obtina macar victoria de onoare.

Palmaresul Six Nations:
Anglia-38 de titluri(13 cu Grand Slam, 25 de Triple Coroane)
Tara Galilor-38 de titluri(11 cu Grand Slam, 20 de Triple Coroane)
Franta-25 de titluri(9 cu Grand Slam)
Scotia-24 de titluri(3 cu Grand Slam, 10 Triple Coroane)
Irlanda-22 de titluri(2 cu Grand Slam, 10 Triple Coroane)

Programul primei etape:
03.02.2018, Millennium Stadium, Cardif: Tara Galilor-Scotia (ora 16:15)
03.02.2018, Stade de France, Paris: Franta-Irlanda (ora 18:45)
04.02.2018, Stadio Olimpico, Roma: Italia-Anglia (ora 17:00)

FOTO: www.sixnationsrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile