Onal Agiacai, căpitanul CS Năvodari: “Vrem să jucăm, să ne apărăm titlul”

Divizia Națională de Seniori, al doilea eșalon din rugbyul românesc, se reia după aproape un an, cu turneul locurilor 1-4, respectiv 5-8.  Sâmbătă, 31 octombrie, începe turneul locurilor 1-4, ce programează partidele CS Știința Petroșani – RC Bârlad și CSM Galați – CS Năvodari.  

Unul dintre cei mai experimentați jucători ai campioanei en-titre, CS Năvodari și căpitanul echipei, Onal Agiacai (39 ani) a vorbit despre reluarea competiției și cum se reflectă în sport perioada aceasta dificilă pe care o trăim.

Reveniți în meciurile oficiale după aproape un an, ultimele partide din DNS disputându-se în noiembrie 2019. Cum este?
A fost un an greu, mai ales că de când au fost meciurile anul trecut până în urmă cu două luni nu am mai avut niciun contact cu rugbyul.  A fost o perioadă grea, nu doar pentru sport, ci și pentru tot ce a însemnat activitate în viața noastră de zi cu zi. Sper să ne adaptăm cât mai repede și lucrurile să revină la normal, chiar dacă această normalitate e diferită de cea de anul trecut.

Cum ati trecut prin aceasta perioada?
Greu. Faptul ca nu am avut atâtea luni contact cu balonul oval a îngreunat și mai mult situația, a fost dificil. Le mulțumim celor din conducerea Clubului Sportiv Năvodari că au avut încredere în noi și că nu am avut probleme pe plan financiar, iar cu ajutorul și sprijinul lor am trecut bine peste tot.

Primele antrenamente cum au fost?
La început a fost destul de greu, cu toate schimbările, cu felul în care s-au făcut antrenamentele, însă cu ajutorul antrenorilor am reușit să ne revenim încet, încet. În faza inițială a fost totul nou pentru noi, nu am făcut contact, ne-am antrenat pe grupuri mici, am evitat intercațiunea între grupuri, un grup pleca de la antrenament, altul venea, ne-am pregătit o perioadă lungă după normele din procotol Federației Române de Rugby și Ministerului Tineretului și Sportului.

V-ați pregătit în lunile de pandemie, individual?
Suntem seniori, fiecare știe ce are de făcut și fiecare s-a antrenat unde și cât a putut.

Ești deja de 4 ani la Navodari. Practic pentru tine a fost o întoarcere acasă…
Da, mi-am dorit să revin. Este o echipă frumoasă aici, la Năvodari, cu colegi și antrenori înțelegători, gata să te ajute, m-am adaptat bine și mă bucur că am fost alături de echipă la cucerirea titlului DNS. Chiar îmi doream încă un titlu de campion, ultimul fusese cu CSA Steaua în 2006. A fost o mare satisfacție titlul cucerit anul trecut.

Cât de greu este să jucați o competiție din postura de campioni?
Este presiune și cred că este normal să fie așa. Toată lumea se așteaptă să ne apărăm titlul, să obținem același rezultat și conducerea clubului și cei de la Primărie. Până la urmă ne sprijină, ne ajută și este normal să aștepte cele mai bune rezultate de la noi. Evident că și noi, jucătorii, ne dorim același lucru, să ne menținem pe locul 1, să arătăm că titlul de campioni nu a fost întâmplător, ci a venit după multă, multă muncă.

S-a schimbat felul antrenamentelor de când ați revenit în timpul pandemiei?
Înainte aveam trei antrenamente pe săptămână, acum avem unul pentru înaintași, unul pentru treisferturi și la sfârșit de săptămână, antrenament comun.

Toti munciti, cum reușiți să vă împărțiți între muncă și antrenamente?
Este greu. Eu de exemplu sunt si profesor de educatie fizica, am cateva ore la o scoala generala din Constanta, insa atata timp cat tot ce faci, faci cu placere, este mult mai usor. Multumim staff-ului tehnic ca ne înțelege și ne sprijină. Majoritatea lucrează însă facem într-așa fel ca atunci când e după-amiaza de antrenament să ajungem la teren.

Ce e cel mai greu în această perioadă?
Sincer, cel mai greu  in momentul de fata este teama ca te poți infecta, iar dacă ai jucători infectați, probabil se vor lua măsurile pe care nimeni nu le dorește. Vrem să jucăm, să terminăm acest sezon pe teren, să ne apărăm titlul și de asta spun ca trebuie să fim responsabili.

Vă lipsesc meciurile?
Categoric! De aproape un an de zile nu am mai jucat, de doua luni ne-am reluat antrenamentele și într-adevăr ne este dor de meciuri.  

Sâmbătă, veți juca cu CSM Galați, care a făcut un sezon bun, ocupând locul 2 în clasament. Ce așteptări aveți de la această partidă?
O să fie un meci greu, atât pentru noi, cât si pentru ei, mă aștept la un meci fizic, însă mergem acolo să câștigăm, trebuie să revenim cu o victorie.

FOTO: Dragoș PĂSCĂNEANU

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile