Ovidiu Tonita a castigat trofeul Jean Prat alaturi de Aix-en-Provence

Dupa o finala fara eseuri marcate, in care tentativele de tinta au fost decisive in stabilirea echipei castigatoare, Aix-en-Provence a dispus de Lille, devenind campioana din Federale 1.

Stadionul din Bourg-en-Bresse a gazduit finala editiei 2014-2015 a campionatului Federale 1, iar Aix-en-Provence, pentru care romanul Ovidiu Tonita a evoluat din minutul 50, s-a impus cu rezultatul de 12-6 in fata celor de la Lille, Bouillon fiind autorul a patru penalitati, doua tentative de tinta venind pe final.

Astfel Aix-en-Provence a cucerit trofeul Jean Prat, care recompenseaza campioana din Federale 1 dupa un parcurs de exceptie, prima pozitie in grupa dupa sezonul regulat si doar patru infrangeri dintr-un total de 25 de partide disputate. Cu acest succes negrii au intrat pentru a doua oara in posesia trofeului, dupa cel cucerit in 2004.

Pentru Ovidiu Tonita acesta a fost primul sezon in tricoul negru al echipei de pe Coasta de Azur si, in ciuda accidentarilor, a evoluat in zece partide, la 34 de ani jucatorul de linia a treia avand ca obiectiv o noua participare la Cupa Mondiala alaturi de Stejari.

Cele doua finaliste, Aix-en-Provence si Lille, au promovat in Pro D2, esalonul secund din Hexagon, unde vor evolua in sezonul care urmeaza.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile