Paul Popoaia, CSM Știința Baia Mare: “Fiecare finală are istoria ei, noi intrăm pe teren ca să câștigăm”

CSM Știința Baia Mare va juca sâmbătă, 12 septembrie, ora 15:30 (live pe TVR 1) a 11-a finală consecutivă a SuperLigii CEC Bank, finală în care va întâlni pe SCM Timișoara. Desemnat omul meciului în semifinala câștigată cu CS Dinamo, 71-19, tânărul jucător Paul Popoaia (20 ani) se află în fața primei finale pe care o va disputa la seniori. Unul dintre jucătorii de perspectivă ai rugbyului românesc, debutant la naționala de seniori la 18 ani și 5 luni,  Paul, desemnat în 2019 cel mai bun junior român, s-a transferat la începutul acestui sezon competițional la echipa “zimbrilor”.  Acesta a vorbit despre marea finală cu Timișoara și provocările evoluției în SuperLiga CEC Bank.

Paul, e prima finală pe care o joci la seniori. Cum te simți?
Am puține emoții, dar le voi gestiona în momentul în care voi intra pe teren. Este un meci important pentru mine, pentru echipă și voi da totul pe teren.

Mai ai emoții în condițiile în care ai jucat și ai câștigat atâtea finale la juniori?
Nu se compară o finală la juniori cu una la seniori, aici este o presiune mult mai mare, simt asta, sunt tânăr și știu că am foarte multe de arătat, de demonstrat. Mă bucură încrederea pe care antrenorii mi-au arătat-o și susținerea de care mă bucur din partea colegilor.

Postul de fundaș este unul cu o mare responsabilitate, de multe ori ești în postură de ultim apărător…
Este multă responsabilitate și pe apărare și pe atac pentru că trebuie să vezi breșele, culoarele, să creezi oportunități cât mai bune de joc pentru echipa ta. Mă ajută mult colegii mei, avem două aripi cu multă experiență și știu că sunt tot timpul în joc, lângă mine.

Cum a fost meciul din semifinală, un meci jucat după aproape 10 luni?
Destul de greu pentru că după 10 luni de pauză e complicat să joci un meci cu miză, unde orice greșeală îți poate anula munca de un sezon. În ultimele săptămâni am avut însă o pregătire bună. Sincer, pentru mine cel mai greu a fost presiunea de a fi in Primul XV, m-am gândit că toată lumea mă vede ca un tânăr jucător fără experiență și mi-a fost destul de greu la început să gestionez asta, pentru că mi-am dorit foarte mult să arăt că merit să fiu acolo, că pot fi un coleg de bază în echipă.

Cum va fi meciul cu Timișoara?
O să fie un meci foarte greu. Știu că în ultimii ani Baia Mare  a avut multe probleme cu Timișoara, însă fiecare finală are istoria ei. Noi intrăm pe teren deciși să câștigăm, să facem un meci bun, să punem presiune pe adversar și să ieșim învingători.

Faptul că Baia Mare e deținătoarea trofeului pune o presiune în plus?
Nu avem nicio presiune, luăm meciul ca atare și vom da totul pe teren.

Te-ai transferat la Baia Mare anul trecut înaintea sezonului 2019-2020. Cum te-ai adaptat?
M-am adaptat foarte repede, este un colectiv bun cu un staff tehnic care a avut încredere în mine și mi-a dat mecuri în picioare.

Care este prima impresie legată de meciurile din SuperLiga CEC Bank?
Este o diferență foarte mare între ceea ce jucam la juniori și acum, la seniori. Contactul fizic este altul, intensitatea și nivelul jocului, pratic este un pas normal pe care trebuie să-l faci dacă dorești să te dezvolți și să crești ca jucător.

Care e diferența dintre Paul de acum, care joacă finala SuperLigii și Paul care anul trecut juca finala DNJ U19?
Sunt mai matur ca gândire și ca joc, am pus mult mai mult accent pe pregătirea individuală, cred că sunt mult mai aplicat în ceea ce fac și am o mult mai mare încredere în deciziile pe care le iau pe teren.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile