RCM Galati e performera primei etape a returului din Divizia Nationala de Seniori

Etapa a VIII-a, prima a returului sezonului regulat din Divizia Nationala de Seniori, a programat partide interesante, in cele patru dispute, trei victorii revenind oaspetilor, marea surpriza fiind succesul celor de la RCM Galati la Buzau, singura reusita a gazdelor apartinand Bucovinei Suceava in fata echipei RC Barlad.

Liderul clasamentului, CS Navodari nu a avut probleme in a se impune pe stadionul din Sanicolau in fata gazdelor, CSU AV Arad, trupa de la malul marii fiind singura care a obtinut si bonusul ofensiv in aceasta runda. Rezultatul final a fost de 54-15 in favoarea celor de la CS Navodari pentru care pe lista marcatorilor de eseuri si-au trecut numele Petru Zapan dubla,Nicu  Ignea dubla, Alexandru Trandafir, Gheorghe Grigoras,Mihai Comanici si Onal Agiacai.

Stiinta Petrosani continua sa ramana pe pozitia secunda a ierarhiei celui de-al doilea esalon valoric dupa victoria cu 27-20 in deplasare la CS Manastur. Gazdele au dat o replica curajoasa campionilor en-titre care s-au impus gratie celor cinci eseuri marcate de Remus Zaharescu dubla, Marius Chiriac, Adrian Mihalachi si Mirel Popescu.

CSM Bucovina Suceava continua parcursul bun din tur, elevii lui Constanton Vlad trecandu-si in cont o noua victorie, 20-14 in fata celor de la RC Barlad. Victoria sucevenilor s-a conturat prin cele patru eseuri avandu-i ca autori pe Stefan Stefaroi dubla, Andrei Manole si Octavian Scolobiuc, pentru barladeni Justian Tacel si Alin Andrei izbutind cate o incercare, ambele transformate de Marius Chitu.

Surpiza etapei s-a consemnat la Buzau acolo unde echipa gazda Stejarul a fost invinsa cu 27-17 de RCM Galati care in tur nu obtinuse dacat un succes. Aripa galatenilor Mihai Gheorghies marcat un hattrick, Cristi Boboc, respectiv Ionut Cosmiuc depasind si ei cate o data defensiva adversa. Pentru Stejarul Buzau au marcat Teodor Nitu si Cornel Tatu cate un eseu, Teodor Nitu remarcandu-se si din fata butului cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile