România 7s, pregătită pentru Rugby Europe Men’s 7s Trophy Zagreb 2022

România 7s pleacă astăzi spre Zagreb, unde va participa între 11-12 iunie la prima etapă a Rugby Europe Sevens Trophy Series. Runda a doua va avea loc la Budapesta, între 18-19 iunie.

În urma stagiului de pregătire de la Snagov, staff-ul tehnic a ales cei 12 jucători care vor reprezenta România 7s. Aceștia sunt: Kemal Altinok (SCM USAMVB Timișoara), Sioeli Lama (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Mihai Graure (ACSOV Pantelimon), Mircea Alexandru (RC Grivița UNEFS), Mircea Silviu (RC Grivița UNEFS), Marian Ispir (CS Dinamo) , Andrei Homiuc (CS Dinamo), Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Marius Chiriac (CS Politehnica Iași), Tangimana Fonovai (CSA Steaua).
Staff: Alexandru Marin jr – antrenor,  Marius Todosi – kinetoterapeut, Daniel Carpo – manager.

 

„Este un lot schimbat față de anul trecut, cu mulți jucători noi, dar și jucători cu experiență. Am avut un stagiu de pregătire foarte bun, băieții au răspuns bine la ceea ce le-am cerut, am reușit să punem la punct cam tot ce ne propusesem, acum așteptăm competiția, primele meciuri. Obiectivul nostru este locurile 1-6, avem o echipă bună cu potențial, mergem pregătiți să ne jucăm șansa și cu cele trei mari forțe care s-au alăturat, Anglia, Țara Galilor și Irlanda, cu ultima urmând să ne întâlnim chiar în grupe. Așa cum spuneam, avem în formație jucători care au evoluat constant în ultimii ani la naționala de 7s, dar și jucători noi pentru care acestea vor fi primele meciuri, iar ceea ce îmi doresc de la ei este să dea totul pe teren, să aibă încredere în ei și în forțele lor și la final, să plece cu un bagaj cât mai mare de informații rugbystice, dar și cu cât mai multe momente frumoase, trăite în spiritul echipei. Este important să luăm meci cu meci, să jucăm pentru fiecare balon și ce pot spune este că am încredere foarte mare în calitățile jucătorilor mei și în determinarea pe care au arătat-o în aceste zile de pregătire”, a declarat Alexandru Marin jr, antrenorul României 7s.

 

În etapa de la Zagreb, România face parte din Grupa A, alături de Irlanda, Letonia și Danemarca. Componența celorlalte două grupe:
Grupa B:
Țara Galilor, Israel, Croația, Ungaria
Grupa C:
Anglia, Suedia, Luxemburg, Bulgaria

Meciurile din grupe au loc pe 11 iunie, iar cele eliminatorii pe 12 iunie.

România va debuta cu Letonia (11:52), după care va întâlni Danemarca (14:52) și Irlanda (17:30).

Meciurile se pot vedea în direct pe RugbyEurope Tv, platforma www.rugbyeurope.eu.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile