Romania 7’s se reuneste pentru a pregati prima etapa a Campionatului European. Vezi lotul!

Nationala de rugby 7 masculin se reuneste in aceasta saptamana pentru o pregatire centralizata de 6 zile la Bucuresti. Reunirea lotului va avea loc vineri, pe 1 iunie, ora 09:00, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bd. Marasti, nr. 18-20). Jucatorii vor sta la Hotel Sport, Complexul  Sportiv National Lia Manoliu si se vor antrena la Stadionul Arcul de Triumf.

Dupa acest stagiu, Romania 7’s va pleca direct la Zagreb, pe 7 iunie, unde, intre 8 si 10 iunie, va avea loc prima etapa a Campionatului European. Pentru acest stagiu, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 16 jucatori provenind de la sapte echipe.

Lotul selectat pentru Romania 7’s:
Timisoara Saracens: Luke Samoa, Vlad Popa, Vladut Zaharia, Jack Umaga
CSM Stiinta Baia Mare : Alexandru Bucur, Alexandru Tigla
CSA Steaua: Denis Perju, Kuselo Moyake, Ionel Melinte
CSM Bucuresti : Catalin Prunaru, Daniel Carpo, Sioeli Lama
CS Dinamo: Valentin Ivan
CNOPT: Daniel Boicu, Raoul Paxaman
Hull Rugby (Anglia): Stephen Hihetah
STAFF: Danie De Villiers – director tehnic/antrenor principal, William Moala – antrenor secund, Marius Todosi – kinetoterapeut, Mihai Lazar – manager

 “Obiectivul competitiilor de sevens pe care le vom disputa in acest an este foarte simplu, trebuie sa incercam sa ne calificam pentru Grand Prix Series de anul viitor. Din punctul de vedere al echipei, sunt foarte incantat de grupul pe care l-am selectat pentru primul turneu de Sevens, e o combinatie buna de jucatori cu experienta si jucatori tineri cu mult talent si perspectiva si abia astept sa incepem sa lucram. Avem doua lucruri pe care unii le-ar putea considera probelmatice: primul, nu avem prea mult timp sa ne pregatim si al doilea, a trebuit sa facem selectia din randul jucatorilor de rugby XV, iar toti vin dupa un sezon incarcat cu XV-le. In ce priveste selectia am  cautat un anumit profil de jucator, bineinteles daca respectivul a si avut ceva experienta  la 7’s e un bonus, dar, in mare, ne-am uitat la calitatile generale si inteligenta rugbistica, mai ales. Daca va uitati la jucatorii selectionati, toti au abilitatea de a fi creativi, explozivi,insa pentru acesti jucatori pe care ii avem, provocarea va fi sa acumuleze multa informatie intr-un timp foarte scurt. Am incredere ca IQ-ul lor rugbystic ii va ajuta, au aceasta capacitate. Totul va depinde de cum vom prezenta aceasta structura ca sa fie cat mai usor de asimilat si de adaptat in sistemul de joc”, a declarat Danie de Villiers.

Prima etapa a Campionatului European, Men 7’s Trophy va avea loc la Zagreb, in Croatia, intre 8 si 9 iunie.
Echipele participante sunt impartite in trei grupe:
Grupa A: Belgia, Croatia, Israel si Bulgaria
Grupa B: Romania, Lituania, Cipru si Ungaria
Grupa C: Luxemburg, Ucraina, Danemarca, Letonia

In Grupa B, Romania va debuta cu Ungaria, dupa care va intalni Cipru si Lituania.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

RugbyTV

Nu a fost furnizat un URL valid.

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile