Romania a avut patru reprezentanti la cursurile anuale World Rugby de la Stellenbosch

Ionut Bodea si Radu Petrescu alaturi de Alain Rolland si Craig Joubert.

Patru reprezentanti ai Federatiei Romane de Rugby au participat in perioada 23-30 iulie 2017, la cursurile organizate anual de World Rugby la Stellenbosch Academy of Sport in Africa de Sud. Invitatii forului care conduce rugbyul mondial au fost presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Radu Petrescu, ce a participat la cursul de Coach of Match Officials (antrenor de arbitri si oficiali de meci), Ionut Bodea – la cursul de Match Officials ( arbitri), Florin Tasca – la cursul de Strengh & Conditioning (preparator fizic) si Massimo Cuttitta – la cursul de Coaches (antrenori).

Cursurile au cuprins atat o parte teoretica, cat si una practica.

” Ma bucur ca am fost nominalizat pentru a doua oara sa particip la acest curs, deoarece in 2014 am facut nivel-ul 1. Acum i-am avut lectori pe Alain Rolland, managerul arbitrilor din World Rugby si Craig Joubert, cel care se ocupa de descoperirea si dezvoltarea tinerelor talente in arbitraj. La cursul pentru arbitri au fost 10 participanti provenind din intreaga lume, cu viziuni si culturi diferite, dar unitatea grupului a fost incredibil de stransa si puternica. Au fost multe discutii utile si interesante pe parcusul intregii saptamani si foarte benefic pentru noi a fost discutarea noilor schimbari de regulament. In ce priveste partea practica, am fost implicat in doua meciuri din campionatul lor universitar, Steinhoff Maties Hostel Rugby, ceea ce a reprezentat o experienta extraordinara. Am plecat cu multe lucruri consolidate in ceea ce priveste arbitrajul, iar feedback-ul de la cei doi lectori a fost unul foarte bun, care imi da sperante si pe plan international”, a declarat Ionut Bodea.

Ionut Bodea si Radu Petrescu alaturi de Alain Rolland si Craig Joubert.
Ionut Bodea si Radu Petrescu alaturi de Alain Rolland si Craig Joubert.

 

„A fost o experienta interesanta, a fost mai mult o intalnire pentru a face schimb de informatii intre preparatorii fizici din Tier 2. Am lucrat mult pe planificari, am facut antrenamente impreuna pentru a vedea reprezentantii World Rugby cum decurge colaborarea dintre preparatorii fizici si antrenori, ne-au fost prezentate noile reguli din arbitraj si ni s-a explicat de ce s-au facut aceste schimbari. La final, fiecare participant a fost evaluat urmand ca dupa sase luni sa se mai faca o reevaluare pentru a vedea cat am reusit sa punem in practica din ceea ce reprezentantii World Rugby ne-au recomandat”, a declarat Florin Tasca.

Stellenbosch Academy of Sport din regiunea Western Provinces este una dintre cele mai cunoscute si mai moderne baze de pregatire din lume.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile