Romania s-a calificat in finala Campionatului European U 19

Romania s-a clasat pe pozitia secunda la Campionatul European U19.

Romania s-a calificat in finala Campionatului European U19 care se disputa in Portugalia, dupa ce in penultimul act al competitiei a intrecut, miercuri seara, chiar reprezentativa tarii gazda. Stejareii, gratiei efortului din ultimele minute, s-au impus cu rezultatul de 15-12.

Inca din primele minute initiativa a apartinut echipei noastre si, pe fondul presiunii inaintarii, defensiva Portugaliei a cedat. Pilierul Ciprian Lucaci a finalizat efortul colectiv, din pacate  transformarea nu a fost reusita de Melinte, care a trimis balonul in bara laterala.

Desi am continuat sa ne mentinem in ofensiva, lusitanii au replicat cu o lovitura de pedeapsa, dar Melinte a refacut ecartul de cinci puncte, revansandu-se pentru ratarea transformarii. Pana la pauza insa, gazdele au reusit sa intoarca rezultatul.

Astfel, la intrarea la vestiare Portugalia conducea cu 9-8. Desi Stejareii au avut de partea lor posesia, lusitanii au profitat de fiercare greseala si s-au aparat extrem de eficient dupa primirea rapida a eseului.

Dupa reluarea jocului, gazdele au incercat sa impuna ritmul, insa numai pentru cateva minute, dupa care inaintarea noastra a facut legea pe teren si am fost foarte aproape de un nou eseu, insa portughezii ne-au blocat la cativa metri de terenul lor de tinta.

O noua greseala a dus la modificarea tabelei de marcaj (12-8), iar cu trecerea timpului echipa noastra s-a vazut nevoita sa alerge dupa un eseu salvator. Cu lovituri de pedeapsa jucate in tusa, urmate de moluri si gramezi spontane, de doua ori am reusit sa-i ducem pe adversarii nostri pana in terenul de tinta, pentru ca un al treilea asalt sa fie finalizat .

Portugalia a mai beneficiat de un atac, insa Stejareii s-au aparat precis si astfel au obtinut biletele pentru finala in care vor intalni Spania, in lupta directa pentru calificarea la World Rugby U20 Championship de anul viitor.

In cealalta semifinala a Campionatului European U19, Spania a intrecut Rusia cu rezultatul de 30-7.

Jamor Sport Complex, Lisabona: Romania-Portugalia 15-12 (8-9)
Pentru Romania au marcat: Lucaci-e, Motoc-e, Melinte-tr,lp

Romania:1. Ciprian Ionut Lucaci (CSA Steaua), 2.Ovidiu Cojocaru (CSM Baia Mare), 3.Marius Gheorghe Lungu (CSA Steaua), 4. Andrei Iurea(CSM Baia Mare), 5. Cristian Stratila (CS Tomitanii Constanta), 6.Alin Ghiarasim (CSA Steaua), 7.Cristi Chirica (CSM Baia Mare), 8. Adrian Motoc (Racing 92) , 9. George Croitoru (CSM Olimpia), 10.Ionel Melinte (CSA Steaua), 11. Marian Lupu (CSA Steaua), 12 Vladut Popa (Timisora Saracens), 13. Ionut Balaban (CSS Barlad) 14.Daniel Boicu (CSS Barlad), 15.Alexandru Padureanu (CSA Steaua)

Rezerve: 16. Adrian Chiper (RCM Galati), 17.Ionut Cristian Melecciu (CSA Steaua), 18.Bogdan Toma (CSU Cluj), 19.George Tatarus (Timisoara Saracens), 20. Octavian Popa (CSA Steaua),21. Andrei Toader (CSS Barlad), 22.Madalin Mihalache (CS Tomitanii Constanta), 23.Radu Ludosan (Bourg-en Bresse, Franta), 24.Mihai Melnicov (CSA Steaua), 25.Adrian Negoita (CSA Steaua), 26.Claudiu Trandafir (CS Cleopatra Constanta)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile