Romania s-a clasat pe ultima pozitie in Grand Prix Series 2019

La Lodz, in Polonia s-au disputat partidele din etapa a doua, ultima, a editiei 2019 din Grand Prix Series (primul esalon valoric continental al rugby 7’s). Romania 7’s a pierdut in toate cele cinci partide si astfel a ocupat ultima pozitie atat in clasamentul de etapa cat si in clasamentul general.

In prima zi a etapei de la Lodz, Romania a intalnit in ordine Franta, Spania si Portugalia. Atat cu Franta cat si cu Spania, echipa noastra a facut jocuri bune, Ionut Botezatu, Dragos Ser si Vladut Zaharia fiind autorii cate unui eseu impotriva cocosilor galici, Tangimana Fonovai si acelasi Vladut Zaharia in partida cu iberii, pierduta in urma unui eseu de penalizare.

Din pacate efortul depus in fata celor doua echipe de top din competitie si-a spus cuvantul si Stejarii 7’s nu au mai avut aceeasi evolutie in fata Portugaliei, partida decisiva pentru posibilitatea calificarii intre primele opt echipe ale turneului, singura incercare fiind reusita de Razvan Berbece.

Rezultatele din prima zi au plasat Romania 7’s in lupta pentru pozitiile 9-12. Aici am cedat in fata Rusiei si Poloniei. Ocupand ultima pozitie atat in etapa de la Lodz, cat si in cea anterioara de la Moscova, Romania 7’s a retrogradat in Rugby Europe Trophy, al doilea esalon valoric continental.

Rezultate:

Grupa A:

Franta-Romania 26-21

Spania-Romania 19-12

Portugalia-Romania 38-7

Semifinala locurilor 9-12:

Rusia-Romania 19-0

Partida de clasament 11-12:

Polonia-Romania 26-12

Lotul Romaniei 7’s:

Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti), Ionut Donici (CT Dinicu Golescu/Stiinta Petrosani), Razvan Berbece (Tomitanii Constanta), Marian Ispir (CSM Bucuresti), Johnny Sola (Tomitanii Constanta), Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), Jack Umaga (Timisoara Saracens), Alexandru Tigla (Stiinta Baia Mare), Dragos Ser (CSM Bucuresti), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), Sioeli Lama (CSM Bucuresti).

Staff: Danie de Villiers – antrenor principal, James de Lacey – preparator fizic, Alin Grigoras – kinetoterapeut, Daniel Carpo – manager

Clasament etapa a doua:

1.Germania-20p

2.Spania-18p

3.Italia-16p

4.Irlanda-14p

5.Franta-12p

6.Tara Galilor-10p

7.Portugalia-8p

8.Georgia-6p

9.Rusia-4p

10.Anglia-3p

11.Polonia-2p

12.Romania-1p

 

Clasament General

1.Germania-34p

2.Franta-32p

3.Irlanda-32p

4.Spania-28p

5.Tara Galilor-22p

6.Italia-22p

7.Anglia-19p

8.Portugalia-16p

9.Georgia-9p

10.Rusia-8p

11.Polonia-4p

12.Romania-2p-retrogradata

Foto: Rugby Europe/Polish Rugby Union

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile