Romania A s-a impus in prima partida de verificare cu Crawshays Welsh RFC

Romania A s-a impus in prima partida de verificare cu Crawshays Welsh RFC.

In prima partida din seria celor doua care se disputa intre Romania A si selectionata galeza Crawshays Welsh RFC, echipa nationala secunda s-a impus pe Stadionul National „Arcul de Triumf” cu rezultatul de 27-16, dupa o prestatie convingatoare in ciuda lipsei de omogenitate a formulei de joc trimisa in teren.

Partida a inceput cu echipa vizitatoare profitand de prima sansa avuta in a deschide scorul, iar fundasul Matthew Jarvis nu a ezitat din fata butului nostru, dupa care Romania A a preluat initiativa si dupa un mol de margine, efortul colectiv s-a concretizat prin finalizarea lui Florin Bardasu, eseu transformat cu siguranta de Samoa Luke. Incercarea echipei noastre nu a surprins pe vizitatorii care au inceput sa combine pe liniile dinapoi fara a izbuti insa sa treca de aparea atenta a baietilor nostri, care reusind sa treca peste momentele de presiune au obtinut o lovitura de pedeapsa irosita insa de Samoa Luke, distanta fiind de aproximativ 38 de metri.

Jocul bun al Romaniei A a continuat si in cea de-a doua parte a primei reprize, jocul exact in margine si cel al pachetului de inaintare mentinandu-i pe galezi in propria jumatate de teren. In minutul 24 Jack Umaga, dupa o fenta de efect a gasit culoarul pentru un nou eseu, transformat de Samoa Luke, scorul devenind 14-3. In plina dominare a elevilor lui Eugen Apjok si Bogdan Muntean, Crawshays Wesh RFC au dat replica, astfel o actiune puratata la mana din propria jumatate de teren pe traseul David Langdon-Dion Jones, balonul a revenit la primul care a finalizat in terenul nostru de tinta, Matthew Jarvis a ratat insa transformarea. El s-a revansat cateva minute mai tarziu din lovitura de pedeapsa.

Astfel s-a scris istoria primei reprize, Romania A avand avantaj la pauza, 14-11, dupa reluare galezii fiind cei care au intrat mai bine in joc pe fondul numeroaselor schimbari efectuate de staff-ul tehnic al echipei noastre. Matthew Jarvis a avut posibilitatea de a egala, dar a irosit o penalitate, presiunea vizitatorilor fiind contracarata apoi de actiunea lui Samoa Luke si Sione Fakaosilea care au mutat jocul in cealalta jumatate de teren.

Repriza secunda a fost mult mai echilibrata si astfel echipa noastra a profitat de loviturile de pedeapsa din pozitie ideala de a fi concretizate, Samoa Luke majorand ecartul la 20-11, rezultat care s-a mentinut pana aproape de final, jocul fiind unul de uzura disputat cu precadere intre cele doua linii de 22.

In ultimele minute s-au mai consemnat doua eseuri, unul marcat de Luc Jones care a surprins defensiva noastra dupa o gramada ordonata, apoi James Murphy a vazut cartonasul galben, iar galezii nu au rezistat presiunii facute de inaintarea noastra ceea ce a dus la un eseu de penalizare pentru Romania A.

Aceasta prima partida de verificare a dat posibilitatea unui numar de 26 de jucatori sa evolueze pentru Romania A, sambata, de la ora 17:30, pe stadionul din Complexul Ghencea urmand sa se dispute cea de-a doua intalnire in compania galezilor de la Crawshays Welsh RFC.

Romania A- Crawshays Welsh RFC 27-16 (14-11)
Stadionul National „Arcul de Triumf”
Au marcat: Bardasu-e, Umaga-e, Eseu de penalizare, Samoa Luke-3tr, 2lp respectiv Langdon-e, Jones-e, Jarvis-2lp
Cartonase galbene: Cojocaru, respectiv Murphy

Romania A: 1.Gigi Militaru (Timisoara Saracens), 2. Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare), 3. Vlad Badalicescu (L’Aquila), 4. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 5. Andrei Diaconu (U Cluj), 6. Dorin Lazar CPT (Timisoara Saracens), 7. Razvan Ilisescu (Graulhet), 8. Marian Gorcioaia (Timisoara Saracens), 9. Alexandru Tigla (CSM Olimpia), 10. Luke Samoa (Stiinta Baia Mare), 11. Nicolas Onutu (ROC La Voulte – Valence Fédérale 1),12. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 13. Ionut Balaban (CS Dinamo), 14. Sione Fakaosilea (Stiinta Baia Mare), 15. Sabin Stratila (CSA Steaua) Rezerve: 16. Bogdan Neascu (CS Dinamo), 17. Ovidiu Cojocaru (Stiinta Baia Mare), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua), 19. Andrei Iurea (Stiinta Baia Mare), 20. Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), 21. Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare), 22. Vlad Rotar (U Cluj), 23. Alexandru Palii (Stiinta Baia Mare), 24. Alexandru Bucur (Stiinta Baia Mare), 25. Marian Ispir (CSM Olimpia), 26. Robert Neagu (CSA Steaua), 27. Mihai Lamboiu (ACS Tomitanii).

Crawshays Welsh RFC: 1.Lewis Smout (Cardiff), 2.Huw Dowden (Pontypridd), 3.Lloyd Bridges (Ebbw Vale), 4.Joe Davies (Newport Dragons), 5.Phil Rees (Merthyr), 6.Edward Siggery (Moseley), 7.Scott Matthews (Cross Keys), 8.Jake Thomas (Pontypridd), 9.Tom Slater (Cardiff), 10.David Lagdon (Ebbw Vale), 11.Luke Ford (Cardiff), 12.David Evans (Aberavon), 13.Gavin Dacey (Methyr), 14.Dion Jones (Llanelli), 15.Matthew Jarvis (Merthyr) Rezerve: 16. Stuart Vokes (Bedwas), 17.Nicky Downs (Neath), 18.Alex Gardner-Key (Bargoed), 19.James Murphy (Cardiff), 20.Adam Powell (Cross Key), 21.Luke Jones (Newport Dragons), 22.Derrie Mattravers (Bedwas), 23.Kieran Meek (Newbridge), 24.Justin James (Llanelli)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile