România U20 pentru Campionatul European din Portugalia. Mihai Mureșan, căpitanul Stejăreilor

Naționala de U20 va participa între 5-14 noiembrie la Campionatul European U20 ce va avea loc la Lisabona. În urma stagiului de pregătire de la Snagov și a meciului pe care o parte dintre jucătorii l-au disputat în cadrul Selecționatei Romanian Wolves, staff-ul tehnic a ales un lot de 26 de jucători. Dintre aceștia 6 evoluează în străinătate, 3 în Franța și câte unul în Irlanda, Spania și Italia.

Căpitanul echipei este Mihai Mureșan, jucător care a debutat și pentru naționala de seniori a României, în această vară, în cadrul turneului efectuat în Uruguay, iar vicecăpitani sunt Toma Mîrzac și Vlad Burduja.

„Am avut șansa să dăm un meci câtorva copii care au evoluat cu Lupii, am văzut la ce nivel pot juca, a fost dificil pentru că nici nu au fost multe zile pentru a-l pregăti, eu le-am cerut să se angajeze fizic, unii au făcut-o, alții poate că nu au reușit să-și domine emoțiile. La nivel internațional, nu ai a doua șansă, ai o oportunitate și trebuie să profiți de ea, mergem la Campionatul European unde dacă ai pierdut, nu mai nicio șansă să te bați pentru podium. Alegerea a fost dificilă pe câteva posturi, ne-am axat pe cei care au meciuri, joacă rugby pentru că neavând timp să-i antrenăm fizic și să stăm în stagii, i-am ales pe cei care au mai multe minute de joc, dar și o atitudine prin care ne-au arătat că doresc să facă performanță la Campionatul European. Belgia este primul nostru adversar, au mulți copii care cresc în Academiile franceze de rugby și probabil își vor dori la fel de mult ca noi să câștige, pentru că așa cum spuneam, este meciul care te trimite în lupta pentru medalii. Ne așteptăm la un meci strâns, disputat, însă este mult mai important ceea ce vom face noi. Obiectivul nostru este să câștigăm acest prim meci, după care, în lupta pentru locurile 1-4, totul este posibil”, a declarat Marius Tincu.

România va debuta la Campionatul European U20, duminică, 6 noiembrie, când va întâlni în sferturile de finală, Belgia, de la ora 15:30, ora României. Meciul , care are loc pe Car Jamor Stadium, se poate urmări în direct pe Rugby Europe Tv, după crearea unui cont gratuit de acces.

Lotul României U20:
Pilieri: Anthony Dinu (Bordeaux-Begles),George Iftemi (CS Dinamo), Dragoș Mihai (CS Dinamo), Robert Hîncu (CS U Cluj), Eduard Mocanu (RC Complutense Cisneros)
Taloneri: Marian Bodorin (CSM Constanța), Sebastian Vasilovici (SCM USV Timișoara)
Linia a doua: Yanis Horvat (Albi), David Trăușan (SCM USV Timișoara), Vlad Burduja (CSA Steaua), Andrei Andreica (CUS Torino)
Linia a treia: Joseph Agbo (CS Dinamo), Eduard Cioroabă (CS Dinamo), Philippe Obreja (Rouen Normandie), Răzvan Pașnicu (RC Grivița)
Mijlocaș la grămadă: Alin Conache (SCM USV Timișoara), Cristian Nedelcu (CSA Steaua)
Mijlocaș la deschidere: Mihai Mureșan (CSM Știința Baia Mare), Ioan Nichitean (RC Gura Humorului)
Aripi: Iulian Melinte (CS Dinamo), Iulian Macovei (SCM USV Timișoara)
Centri: Mihai Graure (CS Dinamo), Toma Mîrzac (CS U Cluj), Stefan Michael Bors (DCU Rugby Club)
Fundaș: Ștefan Nedelcu (CS U Cluj), Valentin Nițu (CS Dinamo)
Staff: Marius Tincu – director tehnic, Răzvan Popovici – antrenor principal, Stelian Burcea – antrenor grămadă, Ilie Vlad – medic, Ionuț Stoica – kinetoterapeut, Ovidiu Cârcei – manager.

Campionatul European U20, Lisabona
SFERTURILE DE FINALĂ:
Duminică,6 noiembrie
Țările de Jos – Germania ora 10:30 (ora României)
Spania – Cehia ora 12:45 (ora României)
România – Belgia ora 15:30 (ora României)
Portugalia – Polonia ora 17:30 (0ra României)

Semifinale, 9 noiembrie
Finale, 13 noiembrie

Toate meciurile vor fi transmise în direct pe Rugby Europe Tv.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile