România va disputa două meciuri test cu Uruguay, la Montevideo

Naționala de rugby a României va efectua în luna iulie un turneu de pregătire în America de Sud, turneu în cadrul căruia va disputa două meciuri test cu reprezentativa similară a Uruguay. Partidele sunt programate a avea loc pe 10 iulie și 17 iulie, la Montevideo pe Stadionul Charrúa. Orele de disputare ale acestor partide urmează să fie stabilite în perioada următoare.

România și Uruguay s-au întâlnit de 10 ori până acum, opt victorii revenind Stejarilor, o partidă terminându-se la egalitate, iar una fiind câștigată de sud-americani. Ultimul meci dintre Stejari și Los Teros s-a disputat în luna noiembrie anul trecut, la Verona, câștigat de români cu 29-14. A fost o partidă în care au debutat pentru România, Damian Strătilă, Jason Tomane, Hinckley Vaovasa, Dorin Tică, Tudor Butnariu și Alexandru Alexe.

În acest moment, Uruguay se află pe locul 19 în clasamentul mondial, fiind calificată la Cupa Mondială de Rugby din 2023, iar România se află pe locul 17 și va disputa în luna noiembrie, în Franța, un turneu de recalificare pentru a prinde locul pentru competiția din Franța.

Este extrem de important să continuăm să evoluăm în partide cu echipe puternice, mai ales din perspectiva drumului de calificare la Cupa Mondială. Uruguay este o formație puternică, deja calificată la Cupa Mondială, cu care putem să ne măsurăm forțele. De asemenea, este utilă și experiența unui turneu internațional pentru a testa și îmbunătăți capacitatea organizatorică a Federației, dar mai ales de a vedea cum se adaptează și reacționează jucătorii în condiții noi, după călătorie, schimbare de fus orar, climă, etc.”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

„Suntem încântați că vom avea aceste două meciuri cu România. Ne așteptăm să fie meciuri frumoase, dificile, în fața unui adversar puternic, așa cum au fost toate meciurile de până acum. Ne-am întâlnit de multe ori în ultimii ani și este o rivalitate sportivă frumoasă care ajută ambele echipe. Ne bucurăm că România va face acest turneu în America de Sud și că vom avea posibilitatea să jucăm acasă. Pentru noi aceste meciuri sunt foarte importante în ceea ce privește pregătirea pentru participarea la Cupa Mondială din 2023”, a declarat Santiago Slinger, președintele URU.

Acesta este al doilea turneu pe care Stejarii îl efectuează în America de Sud, după cel din 2019, când au întâlnit Chile, 27-11, la Valparaiso și Brazilia, 22-21, la Jundiai.

      

        FOTO BOLDRINI

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile