Rugby Europe a suspendat afilierea Rusiei și Belarus, interzicând participarea lor în competiții

Într-un comunicat de presă dat publicat pe site-ul oficial, Rugby Europe a comunicat sancțiunile luate împotriva Rusiei în urma invaziei militare în Ucraina și împotriva Belarus, ca urmare a sprijinului acordat.

Deciziile au fost aprobate în unanimitate de membrii Comitetului de Conducere al Rugby Europe și au efect imediat:

* Suspendarea Rusiei din calitatea de membru al Rugby Europe și de la participarea la toate competițiile continentale de rugby la toate nivelurile de vârstă.

* Suspendarea Belarus din calitatea de membru al Rugby Europe și de la participarea la toate competițiile continentale de rugby la toate nivelurile de vârstă.

* Suspendarea celor două federații de la participarea la orice competiție transfrontalieră (meciuri non internaționale).

Reprezentanții Federațiilor de Rugby din Rusia și Belarus să fie suspendați cu efect imediat, precum și pozițiile oficiale pe care le dețin până la o nouă notificare. Această decizie îi include pe membrii Consiliului de Administrație, pe cei ai diferitelor comisii, oficiali de meci, educatori și oricine ocupă o poziție oficială.

Suspendate, cu efect imediat, Federațiile de Rugby din Rusia și Belarus din toate activitățile Rugby Europe până la o nouă notificare.

Autorizarea Departamentului de Competiții al Rugby Europe să relocheze competițiile care au fost programate în Rusia:
– 2022 Snow Rugby Championship
– 2022 Beach Rugby Championship
– o etapă a Campionatului de rugby 7, feminin și masculin
– Campionatul European de U18
– Campionatul de 7s al cluburilor

Deciziile specifice legate de efectul acestor decizii pentru pentru diferitele competiții, precum Rugby Europe Championship, care este și criteriu de calificare la Cupa Mondială 2023, vor fi comunicate în timp util, după consultarea cu World Rugby.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile