Rusia – Zimbabwe și Uruguay – Hong Kong, în recalificările Cupei Mondiale

Cupa Mondiala 2015.
Cupa Mondiala 2015.

Sambata, 2 august au loc cele doua semifinale intercontinentale in recalificarile pentru Cupa Mondiala 2015, in care Rusia (20 in clasamentul IRB) joaca la Krasnoyarsk impotriva Zimbabwe (27), iar Uruguay (19) intalneste la Montevideo echipa Hong Kong (23).

Ambele meciuri constituie premiere pentru cele patru natiuni implicate. Rusia si Uruguay au evoluat recent la IRB Nations Cup de la Bucuresti.

Rusia – Ursii, care a jucat o singura data la Cupa Mondiala, in 2011, s-a clasat a treia in Cupa Europeana a Natiunilor, dupa Georgia si Romania, iar apoi a invins Germania in deplasare, 31 – 20, fiind condusa cu 20 – 17 in minutul 76.
Fiind mai bine clasati in ierarhia IRB decat Zimbabwe Ursii si-au castigat dreptul de a disputa aceasta semifinala de recalificare pe teren propriu, la Krasnoyarsk, orasul celor mai puternice doua echipe de club, Krasnîi Yar – campioane en titre – si Enisei STM – lidera actualului campionat.

Doi dintre jucatorii echipei nationale a Rusiei evolueaza in strainatate – Kirill Kulemin la Perpignan (PRO D2 in Franta) si Andrei Ostrikov la Sale (Aviva Premiership).

Zimbabwe – Antilopele, care a participat la Cupa Mondiala in 1987 si in 1991, s-a clasat a doua in Cupa Natiunilor Africane, la inceputul lunii iulie, dupa Namibia, care s-a calificat direct la Cupa Mondiala.

Antilopele au in lotul care s-a deplasat la Krasnoyarsk sase jucatori care evolueaza in Africa de Sud (printre care Lambert Groenewald si Guy Cronje la Golden Lions, in Cupa Vodacom, competitia interna de varf a Africii de Sud), trei care joaca in Anglia (printre care Kingsley Lang, la Jersey in English Championship – Liga a doua) si doi care evolueaza in Irlanda.

Meciul Rusia – Zimbabwe incepe la ora 19 la Krasnoyarsk (14 la Bucuresti si Chisinau).

Echipa Uruguay – Los Teros, participanta la Cupa Mondiala in 1999 si 2003, a castigat campionatul Americii de Sud in 2013 (Argentina e calificata de drept) si apoi a pierdut dubla mansa de baraj cu Statele Unite disputata anul acesta (27 – 27 si 13 – 32).
In lotul Los Teros evolueaza Agustin Ormaechea de la Stade Montois (PRO D2), Alejo Corral de la San Isidro (Argentina) si trei jucatori care evolueaza in Italia (liga a doua).

Echipa Hong Kong – Dragonii este singura dintre cele patru care nu s-a calificat niciodata la Cupa Mondiala si recent s-a clasat a doua dupa Japonia in Cupa Natiunilor Asiatice.

Doar doi jucatori din lot evolueaza in strainatate – Jack Delaforce la Universitatea Queensland in Australia si Mark Wright la Toyota-Shokki in Japonia.

Meciul Uruguay – Hong Kong incepe la ora 15.45 la Montevideo (20.45 la Bucuresti si Chisinau).

Invingatoarele celor doua meciuri se vor califica in finala, care se va juca intr-o dubla mansa. Primul meci va avea loc pe 27 sau 28 septembrie pe terenul echipei cu rangul IRB mai mic, iar returul pe 11 sau 12 octombrie pe terenul echipei cu rangul IRB mai mare.

Echipa castigatoare a dublei manse se va califica la Cupa Mondiala din Anglia 2015 si va face parte din grupa A, alaturi de Australia, Anglia, Tara Galilor si Fiji.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile