S-a stins din viata Ninel Todan, unul dintre cei mai buni comentatori romani de rugby

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de decesul jurnalistului Ninel Todan, unul dintre cei ai buni comentatori de rugby din Romania. Acesta s-a stins din viata astazi, la varsta de 76 de ani.

Ninel Todan a fost coordonator al Departamentului Sport al Televiziunii Romane si vicepresedinte al Comitetului Sport al European Broadcasting Union, care se ocupa cu negocierea achizitionarii drepturilor sportive pentru toate competitiile majore: Jocuri Olimpice, Campionate Europene si Mondiale de fotbal, atletism, gimnastica, natatie, schi etc, precum si coordonarea productiei si a transmisiunilor de la aceste evenimente.

Timp de cativa ani a fost comentator al meciurilor de rugby, atat al celor din  Turneul celor 5 Natiuni, devenit apoi Turneul celor 6 Natiuni, dar si al meciurilor Romaniei. De asemenea, a comentat doua editii ale Cupei Mondiale de rugby la TVR, cele din 1991 si 1995.

“Pentru toti iubitorii rugbyului romanesc numele lui Ninel Todan se leaga indiscutabil de anii ’90 si de Turneul celor 5 Natiuni. Comentariile lui excelente, felul in care ne transmitea practic cultura rugbystica celor ce eram in fata televizorului faceau de multe ori ca meciurile sa para ca se termina prea repede. Era un om pasionat de tot ceea ce facea, un adevarat profesionist si ma bucur ca am avut sansa sa il cunosc personal cand am lucrat cu el la primele contracte pe care Federatia Romana de Rugby le-a avut cu TVR in 2009-2010. A ajutat enorm rugbyul romanesc ca expunere, sprijindu-ne in toate proiectele pe care le-am avut. Ii suntem recunoscatori pentru pasiunea si daruirea sa, si ii multumim pentru tot. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a declarat Alin Petrache, presedintele FR Rugby.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile