Selectionata „Lupii Bucuresti” va participa intre 8-9 iunie, la Algarve 7’s

Nationala de rugby 7 a Romaniei va evolua in acest sezon in Grand Prix Series, esalonul de elita al rugby 7’s continental, in care a promovat sezonul trecut. In vederea unei pregatiri cat mai bune pentru participarea la etapele GPS, jucatorii vor lua startul la doua turnee de pregatire, Amsterdam 7’s si Algarve 7’s.

Astfel, dupa ce saptamana trecuta au participa la turneul de la Amsterdam, in acest weekend, pe 8-9 iunie, Selectionata „Lupii Bucuresti”, echipa construita pe nucleul Romaniei 7’s, va participa la turneul de la Algarve. Pentru aceasta competitie, antrenorul Danie de Villiers a selectionat un lot de 12 jucatori. Echipa va pleca astazi, 7 iunie, spre Portugalia.

Echipa Romaniei care va participa la Algarve 7’s:
Manumua Tevita (Timisoara Saracens), Alexandru Mitu (CSM Bucuresti), Marian Ispir (CSM Bucuresti), Lama Sioeli (CSM Bucuresti), Richard Hihetah Jr. (Hull RUFC), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti), Johnny Sola (ACS Tomitanii), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), Daniel Carpo (CS Dinamo), Sikuea Taliauli (CSM Stiinta Baia Mare), Razvan Berbece (CNOT), Tangimana Fonovai (CSM Bucuretsi)

Staff: Danie de Villiers – antrenor principal, James de Lacey – preparator fizic

„Folosim aceste doua turnee de incalzire ca parte a pregatirii pentru participarea la Grand Prix Series, parte in care incercam sa punem in teren diverse strategii, scenarii de joc. La turneul de la Amsterdam, ne-am concentrat pe aparare, pe structurile si grupurile pe care trebuie sa le facem. Am stiut ca vom porni cu un mare dezavantaj pentru ca tranzitia de la rugby 15 la 7’s e mult mai dificila decat se crede si apoi, la asta s-a adaugat faptul ca in ultimul act al SuperLigii, finalele, am pierdut 6 jucatori care faceau parte din echipa noastra initiala. Am fost lipsiti de noroc pentru ca Prunaru nu a reusit sa se recupereze total, apoi la inceputul primului meci, la a doua faza, Bucur si-a rupt piciorul, astfel ca am ramas cu 10 jucatori sa jucam restul turneului, ceea ce inseamna ca tot ce stabilisem ca strategie pentru fiecare jucator in parte, a trebuit schimbat complet. Am ramas insa cu multe lucruri pozitive, multe lucruri ce trebuiesc imbuntatite, insa m-am bucurat ca pe masura ce aveam mai multe meciuri jucate, echipa si-a gasit ritmul si jucatorii au inceput sa se cunoasca mai bine.

Pentru acest turneu din Portugalia, vazand imaginea de ansamblu, saptamana aceasta am lucrat la detalii. Trebuie sa fii insa tot timpul pregatit pentru ceea ce apare nou, apoi trebuie sa gasesti calea de mijloc pentru a implenta lucruri noi si a antrena ceea ce dorim sa facem, in acelasi timp, insa, trebuie sa pastram si jucatorii odihniti, ca sa nu resimta oboseala in timpul turneului. Tocmai din aceasta cauza am renuntat la unele antrenamente, pentru intotdeauna inveti mai mult jucand in turnee, avand meciuri, decat poti invata in antrenamente, mai ales cand e vorba de 7’s. Am decis ca nu vom chema jucatori noi, vom face o rotatie a jucatorilor,  vom lua  trei jucatori care au fost lasati acasa pentru primul turneu, sa se alature celor noua care au fost in Amsterdam. La turneul din acest weekend vor veni echipe nationale, va fi un pas mare inainte fata de saptamana trecuta, si tot ce am experimentat atunci legat de fitness, meci, intensitate, tempo, acum va fi mult mai greu. Am lucrat anumite calitati individuale, am trasat obiective fiecarui jucator, sa vedem si cum progreseaza, am mai lucrat un pic la aparare, implementand cateva variatii. Sunt incantat ca daca te uti la grupul de 12 jucatori, multi pot acoperi orice pozitie, vom avea diferite optiuni despre cum vom aborda meciuri, viteza – un joc deschis sau forta – joc de contact”, a declarat Danie de Villiers, director tehnic rugby 7’s si antrenorul Romaniei 7’s.

Grupele la Algarve 7’s:
Grupa A:
Portugalia
Navigators
Lupii Bucuresti
Italia
7 Fantastics

Grupa B:
Samurai
Hong Kong
France Development
Seventise
Shandong

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile