Specialistul Massimo Cuttitta pregateste pachetul de inaintare al Romaniei

Nationala de rugby a Romaniei intalneste sambata, 4 martie, la Soci, in cel de-al treilea meci din Rugby Europe Championship, Rusia.  Pentru pregatirea acestui meci, Stejarii beneficiaza si de ajutorul lui Massimo Cuttitta, antrenor- specialist in ceea ce priveste pregatirea pachetului de inaintare.

In varsta de 50 de ani, italianul a lucrat timp de sapte ani (2008-2015) cu nationala Scotiei. El a fost si coordonator al pregatirii pachetului de inaintare al „Ciulinilor” la toate nivelele de varsta, colaborand si cu echipe precum Glasgow Warriors si Edinburgh.

 

Massimo Cuttitta lucreaza si individual cu jucatorii pachetului de inaintare.

„Este un ajutor de care aveam nevoie pentru ca la nivelul gramezii jocul nu a fost asa cum ne-am dorit in primele doua meciuri. Avem forta, avem potential, avem jucatori buni pe inaintare, ce ne lipseste insa sunt acele mici detalii de tehnica care pot face diferenta. Jucatorii comunica foarte bine cu el, in primele zile am pus accent mult pe legarea in gramada, a venit cu cateva lucruri noi. Reactia tuturor a fost pozitiva, incercam sa gasim rezolvare pentru acele lucruri care nu merg cum trebuie. Massimo a acceptat deschis colaborarea cu noi, ramane sa vedem daca ne va mai putea ajuta si la celelalte meciuri. El reprezinta pentru noi un plus de care echipa, gramada mai ales, are nevoie acum.”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Fost pilier, Massimo Cuttitta  a evoluat in 68 de meciuri pentru Italia, in 29 dintre acestea fiind capitanul echipei, iar din 1996 a devenit antrenor.

Staff-ul Romaniei este format din Marius Tincu, antrenor al pachetului de inaintare, Rob Moffat – antrenor de aparare, Lynn Howells, antrenor principal si Olivier Rieg, preparator fizic.

Stejarii pregatesc in aceste zile la Bucuresti meciul cu Rusia, urmand ca vineri, 3 martie, sa plece spre Soci.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile