Staff-ul tehnic al nationalei Romaniei, in vizita la cluburile din SuperLiga CEC Bank

In saptamana 19-24 septembrie, staff-ul echipei nationale de seniori a Romaniei, format din Lynn Howells – antrenor principal, Rob Moffat – antrenor aparare si Olivier Rieg – preparator fizic, va avea o serie de intalniri practice cu echipele din Bucuresti ce evolueaza in SuperLiga CEC Bank. Continuare a intalnirii de la sfarsitul lunii iulie, cand antrenorii echipelor din SuperLiga s-au intalnit pentru licentiere si au purtat discutii cu Lynn Howells, aceasta actiune vine in sprijinul ridicarii nivelului de performanta a sportivilor.

Astfel, in aceste zile cei doi antrenori si preparatorul fizic vor participa activ la antrenamentele echipelor CSA Steaua, CS Dinamo, CSM Bucuresti, urmand ca la finalul saptamanii sa aiba o intalnire si cu echipele Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare, care se vor afla in Bucuresti pentru a disputa partidele din etapa a V-a a campionatului intern. De asemenea, acestia vor asista la partidele programate in acest weekend in Bucuresti: Dinamo – Timisoara (ora 11:00) si Steaua – Baia Mare (ora 15:00).

Marti, 19 septembrie, staff-ul nationalei a asistat la antrenamentul de dimineata al echipei Steaua, urmand sa revina pe terenul din Ghencea de la ora 16, miercuri, 20 septembrie, va asista in jurul orei 11 la antrenamentele de la CS Dinamo, joi dimineata, intre 10-12 sunt programate antrenamente tot la Dinamo, iar dupa-amiaza, in jurul orei 16, la CSM Bucuresti. Intalnirile cu Timisoara si Baia Mare vor fi stabilite in functie de programul celor doua echipe dupa sosirea lor in Bucuresti.

„Pentru noi este o mare oportunitate sa ii reintalnim pe jucatorii de la echipa nationala si sa ii vedem  pe jucatorii tineri care intr-un viitor apropiat ar putea face pasul spre echipa mare, sa ii vedem exact in mediul loc zilnic de antrenament. Am urmarit meciurile din SuperLiga care au fost pana acum si ma bucur sa vad ca partidele sunt mult mai echilibrate fata de sezonul trecut. Asa cum am discutat la intalnirea cu antrenorii de cluburi din luna iulie, dorim sa vedem antrenamentele pe care acestia le fac, sa vedem cum putem imbunatati nivelul de pregatire al jucatorilor care vin la echipa nationala. In acest moment jucatorii au programe individuale de pregatire si imi doresc ca prin ceea ce fac la cluburi sa renuntam treptat la ele, jucatorii venind deja pregatiti de la echipele lor. Trebuie sa gasim o intelegere intre toti antrenorii, o intelegere care sa duca la o mai buna pregatire a sportivului pentru a indeplini cat mai mult din cerintele de la echipa nationala. In aceste zile vom asista la antrenamentele echipelor, vom incerca sa ajutam daca ni se va cere ajutorul, sa raspundem la intrebari daca vor exista, sa cautam impreuna solutii daca este nevoie”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Aceste actiuni, care vor continua lunile viitoare cu vizitarea echipelor din provincie, Politehnica Iasi, Universitatea Cluj, Timisoara Saracens si CSM Stiinta Baia Mare, fac parte din proiectul de Inalta Performanta al Federatiei Romane de Rugby. Ele au loc in vederea optimizarii pregatirii jucatorilor pentru Cupa Mondiala din 2019 din Japonia.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile