Stagiu de pregătire și selecție pentru România U18. Vezi jucătorii convocați!

Naționala de U18 a României începe pregătirea pentru Campionatul European de U18 ce va avea loc la Kaliningrad (Rusia) între 2-10 octombrie. Astfel, în perioada 21-30 septembrie, lotul lărgit al României, format din 38 de sportivi va intra în stagiu la CSN Snagov. În urma selecției vor fi aleși cei 26 de jucători care vor forma echipa la Europene.

Reunirea lotului se va face miercuri, 22 septembrie, ora 16:00, la sediul Federației Române de Rugby.

La Campionatul European de U18 de la Kaliningrad participă 8 echipe, alături de România aflându-se Georgia, Spania, Portugalia, Rusia,Belgia, Olanda și Cehia.

România va debuta pe 3 octombrie, cu Spania, celelalte partide din sferturi fiind Portugalia – Țările de Jos, Rusia – Belgia, Georgia – Cehia.

 

„Situația aceasta generată de pandemia de covid nu ne-a permis să facem cantonamente ca în anii trecuți, în plus este și contextul financiar al federației având în vedere bugetul restrâns pe care l-am primit în acest an. Am făcut o preselecție cu antrenorii pentru că în luna mai am trecut pe la toate cluburile de juniori și am lucrat foarte mult cu antrenorii, cu care avem o colaborare foarte bună ceea ce este benefic mai ales pentru jucători. Vom avea o săptămână de stagiu în care să selectăm un grup de 26 de sportivi, să punem la punct un plan de joc pentru a putea merge la competitie. Din păcate, nu vom avea timp să ne axăm prea mult pe pregătirea fizică și tehnica individuală, lucruri cu care sper ca băieții să vină cât mai bine de la club. Mă bucur că am reușit să mergem cu acești copii la Campionatul European pentru că e foarte important pentru noi, ca țară, cât și pentru ei, ca juniori să reprezinte Romania. Generația 2002 nu a avut această posibilitate de a participa la Europene pentru că anul trecut a fost anulat, de aceea e foarte important pentru U18 de acum să joace, să fie în competiții. Legat de participarea noastră la Europene ne dorim să facem un rugby bun, frumos, lumea să știe că România e acolo, să oferim un joc de calitate. Sunt copii foarte buni, unii dintre ei s-au antrenat cu cluburile de seniori din SuperLiga și DNS, iar din ce am văzut ca meciuri competiția foarte strânsă la nivelul lor de U18, unde Steaua, Dinamo și LPS Constanța sunt foarte puternice, dar și Pantelimon care se apropie de cele trei, îi ajută foarte mult pe copii să progreseze. Ce îmi doresc eu ca antrenor este ca acei băieți din grupul de 26 care vor reprezenta România să se lupte pentru fiecare balon, să dea totul pe teren, să respecte tricoul naționalei și să își dorească să fie cei mai buni. Nu vom pune presiunea rezultatelor pe ei, ci doar le cerem să gândească și să joace cu inima, să aibă plăcerea de a juca pentru România.”, a declarat Marius Tincu, antrenorul principal al României U18.

Lotul Romaniei pentru acest stagiu de selecție:
Pilieri: Angel Mădălin Săndulachi (CSS Bârlad), Ștefan Gherasim (CSS Unirea Iași), Valentin Păun (CSO Pantelimon), Răzvan Olteanu (CSA Steaua), Antonio Idu (CNAV-Dinamo), Călin Ion (LPS Constanța)

Taloneri: Marian Bodorin (LPS Constanța), Patric Nanu (CNAV), Ștefan Marko Buruiană (Castres),

Linia a II-a: Alexandru Stanciu (CSA Steaua), Cosmin Todoran (CSM Baia Mare), Mihai Nuszer (CSS 2 CNE Baia Mare), Mihăiță Robert Pintea (LPS Constanța), Yanis Horvat (Albi – Franța)

Linia a III-a: Marius Nazîru (LPS Constanța), Eduard Cioroabă (CNAV-Dinamo), Mihnea Miru (CNAV- DINAMO), Roberto Catescu (CSA Steaua), Mihai Daniel Chirica (CSS Bârlad), Vlad Ghinuț (CSS Unirea Iași), Luca Mușat (Edinburgh),

Mijlocas la gramada: Alexandru Sava (LPS Constanța), Fabian Constantin Bunu (CSS Bârlad), Robert Petrișor Ionașcu (CNAV- Dinamo)

Mijlocas la deschidere: Alexandru Ionuț Sava (LPS Constanța), Dan Vlăduț Costea (CNAV – Dinamo)

Centri: Petre Urs (Leeds Becket – Anglia), Mihai Graure (ACSOV Pantelimon), George Emanuel Sandu (LPS Constanța), Alexandru Prescură (CSA Steaua), Iulian Melinte (CNAV- Dinamo), Ionuț Acsante II (CSS Unirea Iași)

Fundas/Aripi: Toni Sebastian Maftei (Aurillacois) Valentin Nițu (CNAV-Dinamo), Ștefan Nedelcu (ACSOV Pantelimon), Răzvan Călin (LPS Constanța), Vlad Cristian Sambotin (CSA Steaua), Alexandru Andrieș (CSS 2 Baia Mare)

Staff: Marius Tincu – antrenor principal, Nicolae Mocanu – antrenor, Răzvan Popovici – antrenor, David Popa – analist video, Ilie Vlad – doctor, Rares Manolache – manager

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile