Steaua invinge dramatic pe Stiinta Baia Mare

Derbyul etapei a V-a din cadrul SuperLigii CEC Bank s-a disputat pe stadionul din Complexul Ghencea, acolo unde Steaua Bucuresti a intalnit pe Stiinta Baia Mare, prin victoria cu rezultatul de 39-37 militarii fiind in continuare singura echipa neinvinsa din competitie precum si liderul clasamentului primului esalon valoric.

Inca din startul partidei Steaua Bucuresti a inceput in forta si daca actiunea purtata pe traseul Eseria Vueti-Robert Neagu a fost oprita de defensiva baimarenilor, eseul avea sa vina in urma unui mol, Cristi Pana finalizand in terenul de tinta advers efortul colectiv al inaintarii ros-albastrilor, Florin Vlaicu a transformat , in replica Taniela Maravunawasawasa concretizand o lovitura de pedeapsa.

Steaua s-a desprins la 14-3 dupa eseul marcat de Sabin Stratila, transformat de Florin Vlaicu, militarii realizand apoi o alta faza frumoasa, protagonist Robert Dascalu si Robert Neagu, dupa care zimbrii au revenit in joc cu incercarile reusite de Taliauli Sikuea, ambele transformate de Taniela Maravunawasawasa. Intre cele doua incercari ale baimarenilor Florin Vlaicu a concretizat o penalitate si la jumatatea reprizei cele doua echipe se aflau la egalitate, 17-17.

Pana la pauza doar cei doi transformeri au mai modificat tabela de marcaj, cate o data, Florin Vlaicu irosind insa alte doua oportunitati, de la distante considerabile, astfel rezultatul  pauzei a fost Steaua Bucuresti -Stiinta Baia Mare  20-20, cu maramuresenii in inferioritate numerica dupa cartonasul galben vazut de Iuri Natriashvili.

Desi a inceput partea secunda cu un jucator mai putin, prima a marcat Stiinta Baia Mare prin Sean Morrell, dar echilibrul a fost refacut de Robert Neagu, pentru ca apoi trupa lui Danut Dumbrava sa treaca in avantaj, Ionut Dumitru recuperand un balon dupa care a facut o cursa solitara catre terenul de tinta advers, eseu transformat de Florin Vlaicu.

Stiinta Baia Mare a revenit din nou cu incercarea lui Jone Nasalo, dupa o actiune pe treisferturi, apoi ambele echipe au incercat sa dea lovitura decisiva din tentative de tinta, Florin Vlaicu a ratat iar Taniela Maravunawasawasa din doua incercari a trimis o data balonul printre barele butului advers si se parea ca zimbrii vor iesi invingatori.

La ultima faza a partidei insa a iesit la rampa Robert Neagu, desemnat si “Jucatorul meciului”, acesta cu o patrundere prin defensiva baimarenilor a castigat mai bine de 60 de metri dupa care Florin Ionita a marcat eseul decisiv pentru stabilirea invingatoarei.

In urmatoarea etapa Steaua Bucuresti va sta, in timp ce Stiinta Baia Mare, care s-a ales cu bonusul defensiv din partida disputata in Ghencea, va intalni pe Politehnica Iasi

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile