Steaua si CSM Bucuresti lupta pentru a treia oara pentru medaliile de bronz ale SuperLigii

Desi au ocupat la finalul sezonului regulat primele doua pozitiii ale clasamentului, Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti se vor intalni sambata, 26 mai, pe Stadionul National Arcul de Triumf, ora 16:00 (in direct pe Telekom Sport 1) in finala mica, cea a medaliilor de bronz ale editiei 2017-2018 din SuperLiga CEC Bank.

Chiar daca Steaua Bucuresti a dominat sezonul regulat pe care l-a incheiat pe prima pozitie a clasamentului si a disputat una dintre semifinale pe propriul teren, ca si in precedentele sezoane, militarii se vad nevoiti sa joace, doar, pentru medaliile de bronz, o misiune nu tocmai facila nici aceasta caci in anterioarele doua editii ale SuperLigii CEC Bank nu au reusit sa urce pe ultima treapta a podiumului.

De partea cealalta, CSM Bucuresti a reusit un sezon regulat foarte bun, locul secund ocupat in clasament aducand in premiera tigrilor sansa de a disputa semifinala pe propriul teren. Ca si in cazul ros-albastrilor nici elevii lui Eugen Apjok nu au stiut sa valorifice acest avantaj desi anterior invinsesera campionii en-titre de patru ori consecutiv, atat in SuperLiga CEC Bank ,cat si in Cupa Romaniei.

In ceea ce priveste intalnirile directe din acest sezon in cadrul primului esalon valoric, in turul sezonului regulat militarii au castigat pe Stadionul National Arcul de Triumf, cu Florin Vlaicu autor al tuturor punctelor invingatorilor, in Ghencea insa s-au impus tigrii, cu bonus ofensiv chiar, trei dintre reusite venind de la Nicolas Onutu aflat intr-o forma deosebita. Acesta va lipsi insa sambata in urma accidentarii suferite in semifinala cu Timisoara Saracens.

Aceasta va fi pentru a treia oara consecutiv cand Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti se intalnesc in finala mica a SuperLigii CEC Bank, anterioarele revenind tigrilor. In 2014 CSM-ul s-a impus chiar in fieful militarilor, iar anul trecut de o maniera categorica, 37-24, dupa ce la un moment dat aveau avantaj de 37-10.

Finala locurilor 3-4:
28.05.2017, Stadionul National Arcul de Triumf: Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti (ora 16:00) – in direct pe Telekom Sport

Statistica celor doua echipe in actualul sezon:
-Steaua Bucuresti
Sezon regulat: Loc 1-12-9-1-2-313:203-44p(6pb); In semifinale: 19-20 cu Stiinta Baia Mare
Eseuri marcate: 41(16 cu aportul inaintarii, 25 cu al liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 22
Cei mai eficienti marcatori de eseuri: Sosefo Sakalia, Eseria Vueti, Ionel Melinte-cate 4 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte:Florin Vlaicu-90p(15tr,19lp,1dg)
Au primit titlul de “Jucatorul meciului”: Sosefo Sakalia-2, Tudor Boldor-3, Robert Neagu, Florin Vlaicu-2, Bogdan Doroftei
Au primit titlul de “Jucatorul etapei”: Robert Neagu(Etapa 5), Florin Vlaicu(Etapa 7),Bogdan Doroftei(Etapa 8),Tudor Boldor(Etapa 12)
Cartonase galbene: 11
Cartonas rosu: 1

-CSM Bucuresti
Sezon regulat: Loc 2-12-8-1-3-373:185-42p(8pb); In semifinale: 13-26 cu Timisoara Saracens
Eseuri marcate: 47(20 cu aportul inaintarii, 23 cu al liniilor dinapoi, 4 eseuri de penalizare)
Eseuri primite: 16
Cel mai eficient marcator de eseuri: Adrian Ion-8 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte:Tudorel Bratu-97(6e,17tr,11lp)
Au primit titlul de “Jucatorul meciului”: Adrian Ion-2, Valentin Calafeteanu, Hinckley Vaovasa, Daniel Faasen, Alexandru Oancea, Jason Tomane, Moa Maliepo
Au primit titlul de “Jucatorul etapei”: Valentin Calafeteanu (Etapa 3), Hinckley Vaovasa(Etapa 6), Alexandru Oancea(Etapa 10), Jason Tomane(Etapa 13), Moa Maliepo(Etapa 14)
Cartonase galbene: 16
Cartonase rosii: –

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile