Stejarul Buzau obtine medaliile de bronz ale Diviziei Nationale de Seniori

Disputata pe terenul II al Stadionului National Arcul de Triumf, finala locurilor 3-4 din cadrul Diviziei Nationale de Seniori a revenit echipei Stejarul Buzau care a invins pe Stiinta Petrosani cu rezultatul de 17-14, dupa o partida incrancenata decisa de lovitura de pedeapsa a lui Teodor Nitu spre finalul jocului.

Desi Stiinta Petrosani a intrat mai bine in joc si s-a mentinut in jumatatea de teren a buzoienilor, acestia, care s-au dovedit mai pragmatici de-a lungul intalniri au exploatat prima posibilitate reala de a marca si Teodor Nitu a deschis scorul din lovitura de pedeapsa.

Studentii din Valea Jiului au egalat prin Florin Tandea, tot dintr-o tentativa de tinta dupa care au avut si prima sansa de a marca un eseu, actiunea individuala a lui Marian Nastasiei care a trecut de cateva placaje a fost oprita in cele din urma de defensiva Stejarului Buzau.

Pana la pauza partida s-a disputat mai mult intre cele doua linii de 22, si dupa ce Florin Tandea a ratat o lovitura de pedeapsa, tot el avea sa stabileasca rezultatul primelor 40 de minute, Stiinta Petrosani avand un avantaj de 6-3.

Dupa reluare Stejarul Buzau a asaltatat 22-ul petrosenenilor care s-au vazut nevoiti sa se apere in fata fortei inaintarii elevilor lui Costica Mersoiu, cu Cornel Tatu, George Bulearca si Cristian Spatarescu in prim-plan, in cele din urma rezultand o lovitura de pedeapsa din care Teodor Nitu a egalat.

Iesiti din corzi cei de la Stiinta Petrosani  au reusit o faza frumoasa cu Florin Tandea, Remus Zaharescu si Marius Chiriac, ultimul reusind sa finalizeze in terenul de tinta advers pentru un prim eseu al partidei. Buzoienii au replicat imediat si Nicu Baboiu a marcat incercarea prin care rezultatul a devenit 11-11.

Pana la final eficacitatea transformerilor avea sa decida soarta finalei, Teodor Nitu concretizand doua din cele trei tentative de tinta avute la dispozitie, Andrei Borz doar una, si astfel Stejarul Buzau a cucerit medaliile de bronz ale Diviziei Nationale de Seniori editia 2016-2017.

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile