Stiinta Baia Mare cucereste pentru a doua oara Cupa Regelui

Ultima etapa din faza de Play-Out a Cupei Regelui editia 2017 a programat pe Arena Zimbrilor partida dintre Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti, o adevarata finala a competitiei, prin victoria cu rezultatul de 23-14 zimbrii maramureseni cucerind astfel pentru a doua oara consecutiv trofeul pus in joc.

Primele 20 de minute au apartinut militarilor, in conditiile in care jocul s-a desfasurat in jumatatea de teren a baimarenilor, care din minutul 6 au fost nevoiti sa evolueze in inferioritate numerica, dupa ce Adrian Apostol a vazut cartonasul galben, fiind trimis pe banca pedepselor. Rezultatul la jumatatea primei reprize a fost de 6-0 pentru Steaua, cu doua lovituri de pedeapsa marcate de Ionel Melinte.

Ca si in jocul de la Timisoara, George Sava a pastrat pe banca de rezerve cateva nume grele,  iar intrarea lui Sean Morrell a schimbat aspectul partidei, Stiinta Baia Mare trecand in avantaj dupa eseul marcat de Razvan Ailenei, pe care l-a transformat Talniela Maravunawasawasa, apoi tot uvertura a gazdelor a stabilit si rezultatul pauzei, 10-6, dintr-o lovitura de pedeapsa.

Partea secunda a inceput cu ros-albastrii avand din nou initiativa, un eseu semnat de Robert Neagu, respectiv o lovitura de pedeapsa a lui Florin Vlaicu intorcand rezultatul de pe tabela de marcaj in favoarea bucurestenilor. Replica zimbrilor a venit insa imediat si in decurs de numai patru minute Taniela Maravunawasawasa a marcat din doua dropgoluri.

Pana la final Steaua nu a mai avut puterea sa revina, in schimb Stiinta Baia Mare a mai batut o data defensiva vizitatorilor prin georgianul Iuri Natriashvili, incercare transformata de Taniela Maravunawasawasa, care a stabilit atat rezultatul final, cat si numele castigatoarei editie 2017 a Cupei Regelui.

Prin cele doua succese obtinute in fata celor de la Timisoara Saracens, in deplasare, respectiv Steaua Bucuresti, Stiinta Baia Mare a cucerit pentru a doua oara consecutiv trofeul Cupa Regelui din cele trei disputate pana in prezent.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile