Stiinta Baia Mare s-a impus la Cluj

Stiinta Baia Mare a reusit cea de-a doua victorie consecutiva dupa succesul cu rezultatul de 39-18 pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu in fata celor de la Universitatea Cluj, care si-au aparat indarjit sansele in partida din etapa a IX-a contand pentru SuperLiga CEC Bank.

Pana in minutul 30 niciuna dintre echipe nu a avut vreo situatie clara de a marca eseu si pe fondul replicii consistente a gazdelor baimarenii au ales sa concretizeze in puncte prima lovitura de pedeapsa, Samoa Luke fiind cel care a deschis scorul.

Au urmat momente dificile pentru studentii clujeni, Ignea a fost trimis pe banca pedepselor pentru zece minute, astfel in superioritate numerica, fortand cu inaintarea, zimbrii au contabilizat prima incercare, un eseu de  penalizare transformat de Samoa Luke.

Avantajul oaspetilor i-a demoralizat pe alb-negri si la o distanta de numai trei minute a venit si cel de-al doilea eseu, autor Samoa Luke, dupa o actiune pe care zimbrii au pornit-o din propria jumatate de teren si au surprins defensiva gazdelor.

La pauza rezultatul a fost de 17-3, pentru ca I.Mazare a concretizat o lovitura de pedeapsa inlocuindu-l in postura de transformer pe Ignea care anterior nu nimerise cadrului butului din doua tentative de tinta.

Dupa reluare Universitatea Cluj si-a surprins adversarul prin eseul lui Murgoci si alte cinci puncte venite din piciorul lui I.Mazare si cu 17-13 pe tabela de marcaj in favoarea maramuresenilor se parea ca studentii vor avea puterea sa revina.

Nu a fost asa pentru ca Stiinta Baia Mare a fortat si intre minutele 52 si 61, Fakaosilea respectiv S. Morrell au marcat doua incercari, Samoa Luke o lovitura de pedeapsa si o transformare, iar scorul devenise 32-13.

Pana la final ambele echipe au mai finalizat cate o data in terenul de tinta advers, Paraschiv pentru studenti, Suciu de partea zimbrilor, astfel s-a conturat rezultatul final 39-18 in favoarea Stiintei Baia Mare, care gratie acestui succes cu bonus ofensiv a urcat o pozitie in clasament.

Ultima etapa a sezonului regulat programeaza pentru Stiinta Baia Mare o partida derby pe propriul teren, in compania celor de la Steaua Bucuresti,  in timp ce Universitatea Cluj va avea o deplasare de foc la Timisoara.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile