Știința Petroșani câștigă derbyul cu RC Bârlad, iar CSM Suceava, Cupa Bucovinei

În etapa a 12-a din Divizia Națională de Seniori s-au consemnat rezultate interesante, două victorii revenind gazdelor, tot două oaspeților, derbyul dintre Știința Petroșani și RC Bârlad revenind petroșenenilor care s-au desprins în fruntea clasamentului. CSM Suceava a câștigat partida cu RC Gura Humorului, cucerind și Cupa Bucovinei, trofeu care se pune în joc între cele două echipe.

Așa cum era de așteptat, partida dintre Știința Petroșani și RC Bârlad a fost una echilibrată, ambele echipe căutând victoria pentru a-și asigura un avantaj direct în lupta pentru supremație. Știința Petroșani a intrat bine în joc și a marcat două eseuri, până la pauză bârlădenii replicând doar din lovituri de pedeapsă. În partea secundă jocul a avut aceleași coordonate, Știința Petroșani înclinând decisiv balanța cu un eseu de penalizare pe fondul efortului depus de pachetul de înaintare.

Au marcat pentru Știința Petroșani: Mădălin Baraulea – un eseu,  Cristian Curta – un eseu, Răzvan Borș – 2 lovituri de pedeapsă, un eseu de penalizare, respectiv Ovidiu Neagu – 3 lovituri de pedeapsă.

Deși nu pornea ca favorită CSU Arad a învins pe RC Grivița cu 17-13. Cele două reprize au avut un scenariu similar. RC Grivița a deschis scorul, dar arădenii au revenit, apoi, după pauză, din nou oaspeții au trecut în avantaj pentru ca în final victoria să revină gazdelor. CSU Arad a obținut astfel cea de-a treia victorie stagională, RC Grivița cu acest eșec se îndepărtează, în schimb, de primele patru poziții ale clasamentului.

Au marcat pentru CSU Arad:  Alexandru Iștoc – 2 eseuri, George Szucs – lovitură de pedeapsă și 2 transformări, respectiv Mircea Silviu – un eseu, Ștefan Pătrașcu – o transformare, Andrei Homiuc – 2 lovituri de pedeapsă.

Cel mai facil succes din acestă etapă l-a obținut CSM Galați, în deplasare la CSU Alba Iulia, unde s-a impus cu rezultatul de 50-0. Punct bonus ofensiv pentru gălățenii care au urcat pentru moment pe poziția a treia, CSU Alba Iulia rămâne în continuare în căutarea primului punct în Dizivia Națională de Seniori.

Au marcat pentru CSM Galați: Ionuț Cosmiuc – un eseu și o transformare, Emil Tasci – 2 eseuri, Sorin Coșereanu, Don Jean, Lucian Dinu, Constantin Badea – un eseu fiecare, Dragoș Giușcă – un eseu și o transformare, Gabriel Partenie – 3 tranformări.

RC Gura Humorului și CSM Bucovina Suceava s-au duelat și pentru Trofeul Bucovina care a revenit sucevenilor învingători cu rezultatul de 16-10. Practic pe toată durata partidei CSM Bucovina Suceava a fost în avantaj și a obținut un succes care o apropie la doar trei puncte de locul șase pe care acum se află RC Gura Humorului.

Au marcat pentru RC Gura Humorului: Claudiu Vasile Cuciurean – un eseu, Ciprian Nichitean  – o transformare și o lovitură de pedeapsă, respectiv Gabriel Acalinei- un eseu, Sabin Crețu – o transformare și 3 lovituri de pedeapsă.

La a doua partidă în actualul sezon al Diviziei Naționale de Seniori, Politehnica Iași a fost învinsă de CS Năvodari, rezultat 38-17. Dacă pentru ieșeni a fost o bună oportunitate de a-și măsura potențialul, CS Năvodari a avut ocazia să pregătescă partida din etapa următoare când va avea o deplasare dificilă la RC Bârlad.

Au marcat pentru CS Năvodari: Marian Niță – 2 eseuri, Eduard Barbu, Adrian Paralește, Sebastian Agapie, Onal Agiacai – un eseu fiecare, Cristi Văcaru – 2 transformări, Codrin Bercu – 2 transformări, respectiv Petronel Arariței și Andrei Micu – un eseu fiecare, Sergiu Michiduță – 2 transformări și o lovitură de pedeapsă pentru Politehnica Iași.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile