Știința Petroșani s-a impus în derbyul etapei secunde din DNS

Etapa a doua din Divizia Națională de Seniori a consemnat, în cele patru partide programate, două victorii ale gazdelor, Știința Petroșani și RC Gura Humorului precum și două ale echipelor vizitatoare, CSM Galați, respectiv RC Bârlad.

Derbyul etapei, între campioana și vicecampioana în exercițiu a celui de-al doilea eșalon valoric, a revenit Științei Petroșani care a trecut de CS Năvodari cu rezultatul de 16-8. Echipa de la malul mării a început ceva mai bine jocul și a condus până aproape de finalul primei reprize, chiar dacă petroșenenii au forțat constant, în cele din urmă eseul venind cu trei minute înainte de pauză. În partea secundă gazdele s-au desprins pentru ca pe final să-și asigure victoria prin efortul colectiv care a trebuit să facă față inferiorității numerice din cauza unui cartonaș galben.

Au marcat pentru CS Știința Petroșani: Răzvan Barbu (1 eseu și 2 lovituri de pedeapsă), George Croitoru (un eseu), respectiv Marian Niță (1 eseu) și Codrin Bercu (1 lovitură de pedeapsă) pentru CS Năvodari.

RC Bârlad și-a trecut în cont al doilea succes stagional, un 74-7 pe terenul celor de la CSU Alba Iulia și cu cele cinci puncte acumulate, grație bonusului ofensiv, se află în acest moment pe prima poziție a clasamentului. Desigur pe lângă diferența de scor, este de notat faptul că nou-venita în Divizia Națională de Seniori, CSU Alba Iulia, a reușit primul ei eseu în acestă competiție.

Au marcat pentru CSU Alba Iulia:  Călin Curta (un eseu), Andrei Ștefan (trasformare), respectiv Cristian Constantin (3 eseuri), Alexandru Matveev (un eseu și 7 transformări), Alexandru Ichim (2 eseuri), Florin Neagu (2 eseuri), Claudiu Popovici (eseu), Constantin Găină (eseu), Robert Hincu (eseu) și Lăzăr Azoiței (eseu) pentru RC Bârlad.

Tot cu bonus ofensiv s-a impus și CSM Galați pe terenul echipei CSU Arad, rezultat 21-40. Galățenii conduceau cu 19-7 după prima repriză, gazdele însă au revenit la un moment dat în joc, pe parcursul părții secunde, când s-a făcut 14-19, dar apoi cu trei eseuri trupa de la malul Dunării s-a impus iar după două etape se află pe poziția secundă a clasamentului.

Au marcat pentru CSU Arad:   Remus Zaharescu (eseu), Valentin Dat (eseu), Eugen Argintaru (eseu), George Szucs (2 transformări), respectiv Alexandru Bisceanu (eseu), Don Jean (eseu), Ionuț Platon (eseu), Laurențiu Cocîrlă (eseu), Bodan Frățilă (eseu), Laurențiu Donose (eseu), Ionuț Niacșu (5 transformări).

Cel mai echilibrat joc al rundei a fost RC Gura Humorului-RC Grivița. Humorenii veneau după o înfrângere categorică la Galați, acest aspect însă nu i-a împiedicat să se impună. Rezultatul partidei a fost 21-13, punctele învingătorilor fiind reușite de Alin Conache, din lovituri de pedeapsă și un dropgol, RC Grivița nereușind să obțină nici măcar bonusul defensiv, din cauza diferenței de scor.

Au marcat pentru RC Gura Humorului: Alin Conache (6 lovituri de pedeapsă și un dropgol), respectiv Bogdan Antonescu (1 eseu), Andrei Homiuc (o transformare și 2 lovituri de pedepasă) pentru RC Grivița.

FOTO: Stiinta Petrosani Rugby Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile