SuperLiga a ajuns la ultima etapă a sezonului regulat

Arena Centrală Ghencea.

SuperLiga de Rugby se reia în acest weekend cu etapa a X-a, ultima din sezonul regulat a competiției, cu meciuri la București, Timișoara și Baia Mare.

În ordine cronologică, partida care va deschise runda va avea loc vineri, 24 septembrie, ora 12:00, la București, unde CSA Steaua va întâlni pe Universitatea Cluj. Un meci care aduce față în față pe liderul al zi al ierarhiei SuperLigii, Steaua asigurându-și deja biletul pentru semifinale, și ocupanta locului 5, o echipă care în ciuda tinereții și a problemlor de lot cu care s-a confruntat în ultimele meciuri a reușit de fiecare dată să dea o replică curajoasă adversarilor. De remarcat faptul că acest meci reprezintă o premieră, fiind programat pe Arena Centrală din Ghencea, stadionul urmând să fie astfel inaugurat și pentru rugby.

Al doilea meci al etapei are loc la Baia Mare, sâmbătă, 25 septembrie, ora 11:00. Pe Arena Zimbrilor, campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare, și ea deja calificată în semifinalele competiției, întâlnește pe ACS Tomitanii, echipă care a reușit să bifeze primul punct în această ediție de campionat abia în etapa a IX-a. Chiar dacă în tur maramureșenii s-au impus cu 80-17, pe fondul numeroaselor și valoroaselor  transferuri făcute de constănțeni în pauza competițională, este interesant de urmărit replica pe care aceștia o vor da.

Partida care va închide runda se va disputa pe Stadionul Gheorghe Rășcanu, unde SCM Timișoara va primi de la ora 12:00, vizita celor de la CS Dinamo, în direct pe TVR 1. Meciul se anunță extrem de interesant cu atât mai mult cu cât în tur, pe teren propriu, dinamoviștii au reușit să se impună după nouă ani în fața bănățenilor în SuperLiga, 31-28, o victorie obținută în ultimele minute de joc.

Mai mult, atât Timișoara, cât și Dinamo vin după înfrângeri în etapa precedentă, bănățenii pierzând în Ghencea, 29-10, cu CSA Steaua, în timp ce bucureștenii au fost învinși pe teren propriu de campioana en-titre CSM Știința Baia Mare, cu 22-20, iar ambele echipe dorind să facă uitat acel pas greșit.

După această etapă, primele două clasate se califică direct în semifinale, iar ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un baraj de calificare în semifinale, locul 3 cu locul 6 și locul 4 cu locul 5, partidele disputându-se pe terenul echipei mai bine clasate. Grație punctelor cumulate până acum în clasament, atât Timișoara, cât și Dinamo vor disputa meciul de baraj pe teren propriu, indiferent de rezultatul meciului direct dintre ele.

SuperLiga
Etapa a X-a:
24 septembrie, ora 12:00
CSA Steaua – Universitatea Cluj, Arena Centrală Ghencea, live TVR Cluj și Rugby Tv
Arbitri: Vlad Iordăchescu, Victor Ioniță, Robert Dascălu, Nr. 4 Virgil Ioniță, TMO: Andrei Vasiliu
CCOB: Constantin Bonea

25 septembrie
CSM Știința Baia Mare – ACS Tomitanii, Arena Zimbrilor, ora 11:00
Arbitri: Mihai Văcaru, Emanuel Gorodea, Ionuț Flutur, nr. 4 Eric Andreica
CCOB: Bogdan Budișteanu

SCM Timișoara – CS Dinamo, Stadionul Gheorghe Rășcanu, ora 12:00, live TVR1
Arbitri: Alexandru Ionescu, Dragoș Preda, Teodor Buzatu, nr.4 Călin Cojocnean, TMO: Andrei Vasiliu
CCOB: Nicolae Frâncu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile