Surpriza etapei a XIV-a din DNS s-a consemnat la Alba Iulia

Din cele patru partide programate în etapa a 14-a în Divizia Națională de Seniori s-au disputat doar trei, toate revenind gazdelor, rezultatul uneia urmând a fi decis la masa verde, surpriza rundei fiind victoria, prima, reușită în acest sezon de CSU Alba Iulia.

Lidera clasamentului, Știința Petroșani a învins cu rezultatul de 31-3 pe RC Grivița și astfel a rămas în fruntea competiției, o victorie care a asigurat studenților din Valea Jiului și punctul bonus ofensiv. În ciuda diferenței de scor, RC Grivița a dat o bună replică, în special în prima repriză, la pauză scorul fiind 5-3.

Au marcat pentru CS Petroșani: Marian Năstăsiei – 2 eseuri, Ionuț Tudor, Daniel Carpo și Cristian Carvatchi – un eseu fiecare, Răzvan Barbu – 3 transformări, respectiv Ștefan Pătrașcu – lovitură de pedeapsă pentru RC Grivița.

O victorie strânsă a obținut CS Năvodari în partida cu CSM Galați, rezultat 12-10. Gălățenii se aflau în avantaj la pauză, 7-6, în cele din urmă fiind nevoiți să se mulțumească cu punctul bonus defensiv, precizia din fața butului aducând victoria trupei de la malul mării, toate reușitele acesteia venind din tentative de țintă.

Au marcat pentru CS Năvodari: Cristian Văcaru 2 lovituri de pedeapsă și un dropgol și Codrin Bercu 1 lovitură de pedeapsă, respectiv Alexandru Ungureanu – eseu și Ionuț Niacșu – o transformare și o lovitură de pedeapsă pentru CSM Galați.

După 14 etape, CSU Alba Iulia și-a văzut eforturile de a participa în Divizia Națională de Seniori încununate cu o primă victorie. Condusă la pauză cu 12-10 de CSM Suceava, CSU Alba Iulia a revenit în repriza secundă, mai mult, a obținut punctul bonus ofensiv, impunându-se cu 31-17.

Au marcat pentru CSU Alba Iulia: Sorin Cerceș, Florin Coge, Tudor Legean și Bogdan Șoptirean – cîte un eseu fiecare, Călin Cristian Curta – 4 transformări și o lovitură de pedeapsă, respectiv Andrei Custrin, Ștefan Ștefaroi – câte un eseu fiecare, Răzvan Brătianu – un eseu și o transformare pentru CSM Suceava.

Din cauza problemelor avute cu înscrierea vizelor medicale pe carnetele de joc, Partida CSU Arad-RC Gura Humorului nu s-a putut disputa, din cauza unor probleme cu vizele medicale ale unor jucători arădeni, rezultatul urmând a fi omologat la masa verde cu victorie, 5-0 și bonus ofensiv în favoarea humorenilor.

Întâlnind o echipă puternică, RC Bârlad, Politehnica Iași a făcut totuși o partidă frumoasă și a cedat cu 52-26. A fost un joc spectaculos din care au rezultat nu mai puțin de 12 încercări, și chiar dacă în acest sezon nu punctează, ieșenii se anunță o trupă redutabilă pentru viitoarea ediție a competiției.

Au marcat pentru RC Bârlad: Marius Tei – 3 eseuri, George Mătase, Laurențiu Andrei și Mădălin Săndulache, Ionuț Dascălu, Alexandru Ichim – câte un eseu fiecare, Toma Mîrzac – 6 transformări, respectiv Adrian Rusu, Andrei Micu, Robert David – câte un eseu fiecare, Sergiu Michiduță – un eseu și 3 transformări pentru Politehnica Iași.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile