Tamba, Badalicescu si Sarbe au semnat cu L’Aquila Rugby din Italia

Tamba, Badalicescu si Sarbe au semnat cu L’Aquila Rugby din Italia.

L’Aquila Rugby este una dintre echipele participante in esalonul de elita al Italiei, Campionato Eccellenza, iar pentru sezonul care abia a inceput si-a asigurat serviciile romanilor Petru Tamba, Vlad Badalicescu, Marius Sarbe si Dennis Perju, toti sub conducerea antrenorului Dragos Niculae.

Petru Tamba si Vlad Badalicescu au ajuns in echipa italiana de la CSM Olimpia Bucuresti , cei doi fiind un cuplu de pilieri sudat care au dus greul bataliilor pe inaintare si la Dinamo Bucuresti sau Farul Constanta, anul trecut alaturi de marinari calificandu-se in finala SuperLigii CEC Bank.

Daca in cazul lui Vlad Badalicescu este vorba de o prima experienta intr-un campionat din afara Romaniei, Petru Tamba s-a aflat in lotul francizei galeze din Guinness Pro 12, Cardiff Blues, intr-o perioada in care acestia se confruntau cu probleme serioase in privinta inaintarii. “Suntem bucurosi ca am putut semna cu Aquila inainte de inceperea campionatul , initial trebuia sa ajungem dupa data de 1 noiembrie, dar asta insemna sa pierdem 4 meciuri. Ne-a fost foarte usor sa ne integram fiindca la echipa mai sunt 3 romani inclusiv antrenorul Dragos Nicolae cu care ne intelegem foarte bine. Sper sa ajutam echipa prin venirea noastra si in acelasi timp sa ne ajutam pe noi sa crestem in experienta fiindca nivelul de joc in campionatul italian este foarte ridicat ”, ne-a declarat Petru Tamba.

Linia a doua va fi intarita cu Marius Sarbe, un jucator extrem de experimentat care a adunat 38 de selectii pentru Stejari, iar in anii precedenti a evoluat la Tarbes, in Pro D2 respectiv Blagnac din Federale 1 de unde l-a cooptat Dragos Niculae in lotul lui L’Aquila Rugby.

Un nume extrem de interesant este Dennis Perju care la numai 21 de ani poate fi solutia viabila in ceea ce priveste jocul pe treisferturi, acesta putand evolua atat ca centru, cat si pe postul de aripa, transferat de la CUS Torino din Serie A, al doilea esalon valoric. “Am inceput sa joc rugby in urma cu sapte ani la Torino, unde am locuit impreuna cu parintii mei. Gica Vacaru a fost cel care m-a recomandat lui Dragos Niculae si astfel am ajuns aici, unde am trecut cu bine perioada probelor”, a declarat el. Cu mici exceptii din cauza accidentarilor, Perju a fost printre titularii echipei CUS Torino cu doua eseuri marcate, unde l-a avut coleg pe Sergiu Ursache.

Toti acestia se afla sub comanda lui Dragos Niculae, cel care anul trecut a antrenat la SCO Rugby Club d’Angers, iar acum isi doreste sa o conduca pe L’Aquila in Play-Off-ul primului esalon valoric din Italia.

 

 

 

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile