Coltul specialistului: Timisoara a invatat din lectia primita in 2012

In urma cu un an, RCM Timisoara pierdea primul meci din Play-Off-ul SuperLigii CEC Bank, 17-23 cu Steaua, la Bucuresti. La acea vreme, jucatorii formatiei banetene s-au suparat fiindca autorul acestor randuri i-a facut ”vedete”, in scris…

A trecut un an de atunci, iar timisorenii au tras cam toate invatamintele din lectia primita atunci. Sambata trecuta, ei s-au impus (18-13) pe terenul Stelei dupa un meci in care, pe final, au reusit sa evite eseul aparandu-se cu o hotarare demna de invidiat, dar mai ales de urmat si de celelalte echipe de rugby de la noi.

Se spune ca istoria se repeta. Si ca tocmai de aceea e bine sa tragi invataminte din greselile trecutului, riscul de a le repeta fiind astfel mai mic. Rugbystii timisoreni au reusit, intr-un an, sa corecteze erorile anului precedent. Veniti in Ghencea din postura de detinatori ai titlului de campioni ai Romaniei, totodata din aceea de lideri ai SuperLigii CEC Bank, oamenii lui Chester Williams au dovedit ca stiu sa se apere. Au reusit aceasta gratie valorilor de care dispun, dar mai ales a oamenilor veniti din emisfera sudica, ei ilustrandu-se pana acum mai mult prin actiuni spectaculoase de atac.

Avertizati de faptul ca Steaua in versiunea 2013 este mai puternica decat aceea din 2012, Valentin Calafeteanu si ai sai colegi nu s-au aruncat de data aceasta, orbeste, spre buturile adverse, ci au facut un joc tactic care s-a dovedit, in final, eficient.

Dominati deseori, timisorenii au stiut sa profite de gafele stelistilor, care, obligati sa atace – erau gazde ale intalnirii si, in plus, aveau de recuperat si decalajul de puncte care ii separa de primul loc – s-au deschis, lasand culoare de patrundere pentru rapizii lor adversari. Folosind eficient baloanele sutate inalt, banatenii au inscris cele doua incercari care, la final, au facut diferenta. Dupa ce Vlaicu si Dumitru n-au izbutit o buna receptie – Calafeteanu si Shennan au finalizat fara probleme.

Presiunea a crescut in ceea ce o priveste pe Steaua, in timp ce RCM Timisoara a capatat acel plus de incredere care avea sa o ajute sa iasa castigatoare. Iar acel ”plus” s-a simtit indeosebi in ultimele 15 minute ale partidei. Condusa cu 5 puncte (13-18), gruparea bucuresteana a presat la cativa metri de buturile adverse, insa actiunile ei au fost zadarnicite de ”zidul” pe care banatenii l-au ridicat acolo cu propriile trupuri.

Si, desi a fost facilitata de ziua mai slaba pe care a prins-o Vlaicu – principalul marcator al SuperLigii CEC Bank a irosit 13 puncte din lovituri la tinta, victoria lor este una meritata. Mai cu seama ca Steaua, care ne incantase pana la acest meci cu jocul ei in miscare, s-a incapatanat sa atace pe flancuri, blocandu-se acolo. Aceasta desi, pentru a castiga, avea nevoie de o incercare cat mai aproape de buturi, adica de una pe centru, care sa fie usor de transformat.

Marian Burlacu (Libertatea)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile