Timisoara Saracens pierde meciul cu Northampton Saints cu 28-0 si plateste o amenda de 30.000 euro

Comisia Independenta de Disciplina a European Rugby Cup Tournament, formata din Lorne Crerar (Scotia), Philippe Cavalieros (Franta) si Valeriu Toma (Romania), s-a intrunit astazi pentru a lua o decizie in cazul plangerii inaintate de catre European Professional Club Rugby, forul care guverneaza competitiile continentale inter-cluburi, impotriva Timisoarei Saracens, in urma anularii meciului de sambata, 15 decembrie din Challenge Cup. Comisia a decis ca Timisoara Saracens sa piarda la masa verde meciul pe care ar fi trebuit sa il dispute cu Northampton Saints, cu scorul de 28-0 si sa plateasca o amenda de 30.000 de euro.

Programat sambata, 15 decembrie, pe Stadionul Dan Paltinisanu, meciul din etapa a IV-a a Challenge Cup, dintre Timisoara Saracens si Northampton Saints s-a anulat din cauza conditiilor meteorologice.

Membrii Comisiei Independente de Disciplina au stabilit ca Timisoara Saracens nu a luat toate masurile care se impuneau pentru a pregati si proteja suprafata de joc de pe Stadionul ”Dan Paltinisanu” si ca gruparea timisoreana a incalcat regulamentul competitiei. Potrivit comisiei, Timisoara Saracens nu a pregatit corespunzator suprafata de joc, neacoperind terenul si nepregatind la timp sistemul de incalzire a gazonului. De asemenea, nu a fost disponibila o alta arena pentru desfasurarea meciului.

Comisia a stabilit că nu au existat circumstante exceptionale si a decis sa acorde victoria la masa verde echipei Northampton Saints, care a obtinut cinci puncte în urma unui scor de 28-0. Totodata, Timisoara Saracens va trebui să plateasca o amenda de 30.000 de euro.

Atat Timisoara Saracens, cat si EPCR au dreptul sa faca apel impotriva acestei decizii.

Intr-un comunicat publicat pe pagina oficiala de facebook Timisoara Saracens, se precizeaza ca suma de 30.000 de euro va fi achitata din fonduri private.

Timisoara Saracens a primit o sanctiune similara in ianuarie 2017, dupa ce gruparea banateana nu a reusit sa asigure conditiile necesare pe stadionul ”Dan Paltinisanu” pentru disputarea meciului din Challenge Cup cu formatia Stade Francais, partida fiind anulata.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile