Timisoara Saracens s-a calificat pe tabloul principal in Challenge Cup

Timisoara Saracens s-a calificat pe tabloul principal al European Rugby Challenge Cup.

Dupa victoria din partida tur, Timisoara Saracens s-a impus si in returul dublei manse contand pentru Play-Off-ul de calificare in European Challenge Cup, succesul banatenilor cu rezultatul de 28-17 pe terenul lui Rugby Calvisano, asigurandu-le prezenta pe tabloul principal al competitiei in editia 2016-2017.

Timisorenii au modificat pentru prima data tabela de marcaj prin Valentin Calafetenu care a marcat din lovitura de pedeapsa de la aproximativ 30 de metri, pe fondul unui joc echilibrat in care lupta s-a dus cu precadere intre pachetele de inaintare Filippo Buscema a egalat, 3-3 fiind rezultatul dupa 15 minute.

Valentin Calafeteanu putea sa-i readuca pe banateni in avantaj, dar a ratat doua lovituri de pedeapsa pentru a se revansa apoi inainte de pauza, astfel ca dupa primele 40 de minute Timisoara Saracens conducea pe Stadio Peroni cu rezultatul de 6-3.

Debutul partii secunde a fost singura perioada cu emotii pentru elevii lui Heikell Graniger, deoarece Rugby Calvisano a preluat initiativa si eseul lui Matteo Minozzi, transformat de Filippo Buscema i-a adus pe italieni in avanataj, mai mult chiar acelasi Filippo Buscema a ratat o penalitate care i-ar fi putut desprinde pe galben-negri la un ecart de sapte puncte. A venit insa incercarea lui Marian Drenceanu, in urma efortului colectiv dupa un mol de margine, Valentin Calafeteanu a transformat, timisorenii aflandu-se din nou la conducere.

Mai mul chiar,o cursa a lui Jack Umaga s-a finalizat cu eseul lui Stelian Burcea, banatenii avand un avantaj de 20-10 in urma transformarii lui Valentin Calafeteanu. Rugby Calvisano a incercat sa revina in joc cu eseul lui Jim Tuivati, insa scroul final a fost stabilit de resusitele lui Brian Sefanaia, autor a unei incercari si Valentin Calafeteanu care a concretizat o lovitura de pedeapsa.

Cu doua victorii in fata lui Rugby Calvisano, Timisoara Saracens s-a calificat pentru faza grupelor editiei 2016-2017 a Challenge Cup, a doua competitie, ca valoare, la nivel de cluburi din Europa.

Calificari Challenge Cup,
Stadio Peroni: Rugby Calvisano-Timisoara Saracens 17-28(3-6)
Au marcat:Minozzi-e, Tuivati-e, Buscema-2tr,lp respectiv Drenceanu-e, Burcea-e, Sefanaia-e, Calafeteanu-2tr,3lp

Rugby Calvisano: 1.Sami Panico,2.Gabrielle Morelli,3.Marco Riccioni,4.Agustin Cavalieri,5.Luca Beccaris,6.Alessio Zdrilich,7.Renato Giammarioli,8.Jim Tuivaiti, 9.Riccardo Raffaele, 10.Filippo Buscema, 11.Marco Susio, 12.Tommaso Castello, 13.Alberto Chiesa, 14.Benjamin De Jager, 15.MatteoMinozzi. Rezerve:16.Luhandre Luus,24.Luca Scarsini,18.Rudy Biancotti,19.Michele Andreotti, 20.Davide Zanetti, 21.Nicola Belardo, 22.Giacomo De Santis, 23.Daniele Di Giulio.

Timisoara Saracens:1.Gigi Militaru, 2.Andrei Radoi, 3.Alexandru Tarus, 4.Valentin Poparlan, 5.Marian Drenceanu, 6.Daniel Ianuș, 7.Dorin Lazar,,8.Stelian Burcea,9.Valentin Calafeteanu,10.Jody Rose,26.Fonovai Tangimana, 12.Paula Kinikinilau,13.Jack Umaga,11.Stephen Shennan,15.Gabriel Conache. Rezerve: 16.Eugen Capatana,17.Sione Taupaki,23.Samuel Maris,18.Ionut Muresan,19.Marian Gorcioaia,21.Brian Sefanaia,22.Tevita Manumua,24.Viliami Moala.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile