Timisoara si Steaua vor disputa partida restanta din Cupa Romaniei

Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti vor disputa partida restanta din Cupa Romaniei.

Anul trecut au disputat finala competitiei, de acesta data Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti se vor intalni intr-o partida restanta din etapa a IV-a contand pentru Cupa Romaniei, Grupa I valorica, programata miercuri, 4 mai, pe stadionul Gheorghe Rascanu.

Desi ambele echipe isi cunosc deja adversarul din faza sferturilor de finala, miza partidei dintre Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti este pe langa obtinerea primei pozitii in Grupa I valorica, orgoliul nascut din rivalitatea celor doua grupari care in Cupa Romaniei au facut spectacol de cate ori s-au aflat fata in fata.

Din 2010 si pana in prezent sarazinii din Banat si ros-albastrii s-au intalnit de cinci ori in Cupa Romanei, cate doua partide disputandu-se in cadrul sferturilor de finala, respectiv semifinale, iar anul trecut intr-o finala dramatica, decisa in urma prelungirilor.

In 2010, Timisoara si Steaua s-au duelat in semifinale si cu toate ca banatenii au deschis scorul, pana la pauza avantajul a trecut de partea militarilor. Repriza secunda a fost extrem de incinsa, la scroul de 18-17 pentru ros-albastri, Gabriel Conache a ratat doua penalitati iar apoi Steaua s-a desprins in invingatoare( 23-17).

Un an mai tarziu cele doua echipe s-au reintalnit in sferturile de finala, de acesta data timisorenii avand avantaj la pauza pentru ca apoi bucurestenii sa conduca cu 28-24, dar trupa de pe malurile Begai a avut puterea de a reveni si s-a impus (29-28), dupa un final dramatic in care stelistii au ratat o lovitura de pedepasa si o tentativa de dropgol, balonul nimerind bara butului.

In 2012 si 2013, stadionul Noua din Brasov a fost de bun augur pentru Steaua, pentru ca de fiecare data militarii au castigat in fata banatenilor(38-33 respectiv 23-13), prima confruntare in cadrul semifinalelelor, cand Ionut Dumitru a marcat un hat-trick, cea de-a doua in sferturile de finala, atunci ros-albastrii impunandu-se desi de-a lungul partidei au avut doua eliminari temporare, insa Danut Dumbrava si-a condus excelent coechipierii din teren.

Sezonul trecut, Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti si-au disputat la Iasi trofeul Cupa Romanei, partida necesitand prelungiri pentru stabilirea castigatoarei. Steaua a fost intr-o continua cursa de urmarie a banatenilor si lovitura de pedeapsa a lui Andrei Filip a dus la situatia de a se disputa doua reprize suplimentare, miltarii insa au cedat fizic si Gabriel Conache a marcat punctele victoriei.

In acesta editie a Cupei Romaniei, atat Timisoara Saracens, cat si Steaua Bucuresti au castigat patru din cele cinci partide disputate, iar teoretic in cazul unei victorii cu bonus ofensiv, una dintre ele ar putea devansa pe Stiinta Baia Mare in clasamnetul final al primei grupe valorice.

Partida Timisoara Saracens-Steaua Bucuresti se va disputa miercuri, 4 mai, cu incepere de la ora 11:00, pe stadionul Gheorghe Rascanu.

Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Romaniei:
Timisoara Saracens:
Loc 2-5-4-0-1-140:83-20p(4p BO)
Eseuri marcate( 21): 5 cu aportul inaintarii(Capatana, Radoi, Burcea, Drenceanu,Taupaki), 16 cu aportul liniilor dinapoi(Shennan-4, Simionescu-4,Umaga-2, Popa-2,Tangimana, Fercu, Moala, Rose)
Eseuri primite: 9
Puncte din tentative de tinta: G.Conache-10p(2tr,2lp), Calafeteanu-9p(3tr,1lp), Umaga -8p(4tr), Muna-5p(1tr,1lp ), Fercu-3p(1lp)
Cartonase galbene(3):Tangimana, Drenceanu, Ianus

Steaua Bucuresti:
Loc 3-5-4-0-1-152:80-19p(2p BO, 1p BD)
Eseuri marcate (21): 5 cu aportul inaintarii(Vueti-2,Gordas,Sosefo, Moyake), 15 cu aportul liniilor dinapoi(I.Dumitru-4, Neagu-3,T.Petelo-3, Ranuku-2, Niacsu, Ionita, Dascalu), 1 eseu de penalizare
Eseuri primite: 7
Puncte din tentative de tinta:Filip-35p(10tr,5lp), Boldor-8p(4tr), Niacsu-4p(2tr)
Cartonase galbene(1): Sosefo

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile