Timisoara se impune in fata Clujului si urca pe locul secund in SuperLiga CEC Bank

Pe Stadionul Gheorghe Rascanu intr-o partida devans din etapa a XIII-a a SuperLigii CEC Bank, s-au intalnit Timisoara Saracens si U Cluj. Cu o echipa in care s-au aflat foarte multi jucatori tineri si cu Madalin Lemnaru, capitan, banatenii s-au impus cu 47-19, 7-3 la eseuri, aceasta victorie urcandu-i pe locul secund al clasamentului.

Timisoara a inceput in forta partida de pe teren propriu, impunandu-si categoric jocul in prima repriza. De altfel, in primele 30 de minute ale jocului, oaspetii au transat soarta partidei, reusind sa inscrie patru eseuri, ceea ce le-a adus si bonus ofensiv.Gazdele au deschis scorul inca din minutul 2 de joc prin Luke Samoa care a culcat balonul, pentru prima data in aceasta partida, in terenul clujean de tinta, tot el si transformand incercarea. Sase minute mai tarziu, a fost randul lui Viorel Sabau sa puncteze al doilea eseu,  Samoa reusind si transformarea. Pe o dominare neta a sarazinilor au venit inca doua incercari, Ionut Zaharia si Sione Halalilo fiind autori acestora, ultima transformata de Samoa. Chiar inainte de pauza, timisorenii aveau sa ia un avans considerabil, acelasi Viorel Sabau reusind dubla personala in aceasta partida,  Samoa aducand si cele doua puncte ale transformarii pentru a stabili scorul la pauza, 33-0.

In partea secunda, U Cluj a jucat mai curajos si a profitat de faptul ca Timisoara a ramas in 14 jucatori dupa ce Ionut Zaharia a vazut cartonasul galben. Astfel, studentii au marcat in cele 10 minute de superioritate numerica doua eseuri, prin Razvan Barladeanu si Alex Telesa, ultimul transformat de Ovidiu Melniciuc. Odata cu revenirea lui Zaharia, banatenii au trecut iarasi in atac reusind sa puncteze de doua ori in terenul advers de tinta, prin Florin Popa si Madalin Lemnaru, ambele incercari transformate de Gabriel Rupanu.

In ultimul minut de joc, Clujul a mai marcat o data prin Marius Murgoci, iar Ionut Mazare a inchis tabela cu cele doua puncte ale transformarii, 47-19.

Cu aceasta victorie, Timisoara Saracens urca pe locul secund al clasamentului SuperLigii CEC Bank si se pregateste pentru intalnirea cu CSA Steaua, de sambata, 5 mai, pe Stadionul Ghencea.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile