Toulouse – Montpellier, finala Top 14

Top 14

Toulouse si Montpellier sunt finalistele din acest an care isi vor disputa trofeul in Top 14.

Toulouse, formatie care a terminat pe primul loc si in sezonul regulat, s-a impus cu un sec 29-6 pe propriul teren, in semifinale, in fata celor de la Clermont. Desi in prima parte meciul a fost echilibrat, oaspetii reusind de altfel singurele lor puncte din penalitatile lui Floch, min. 15 si Parra, min. 36, Toulouse dominat in special datorita unui joc foarte inteligent al liniei de treisferturi. Aripa Cacaunibuca a fost omul meciului, el marcand de altfel singurele eseuri le jocului, in minutele 9 si 83. Ambele incercari au fost transformate de Skrela, respectiv Bezy. Celelalte puncte au venit din loviturile de pedeapsa reusite de Skrela, min. 6, 23, 47 si 54, dar si Bezy, min. 79.

Joc dramatic in cea de-a doua semifinala, in care s-au infruntat Racing Metro 92 Paris si Montpellier. Meciul, care s-a disputat pe Stade Velodrome, a insemnat o cursa pasionanta umar la umar catre finala Top 14. Parizienii au deschis scorul in minutul 4, prin lovitura de pedeapsa a lui Steyn, dupa care si-a intrat in rol si aripa-transformeur de la Montpellier, Bustos-Moyano. Acesta a fost forte sigur pe loviturile sale de picior, el reusind sa transforme in patru randuri, in minutele 13, 19, 51, dar si lovitura care a adus echipei sale victoria, in minutul 81. Oaspetii au mai reusit si doua incercari, prin Mirande, min. 33 si Fernandez, min. 41, ambele convertite cu siguranta de acelasi Bustos-Moyano.

Gazdele au contracarat prin trei eseuri marcate de Bobo min. 52, Wisniewski, min 62 si Jone Covu, min. 75. Dintre acestea doar ultimele doua au fost transformate de Wisniewski, cel care a mai reusit si o lovitura de pedeapsa, in minutul 16.
Oaspetii au obtinut calificarea chiar cu pretul a doua cartonase galbene, incasate de Trinh-Duc si Rofes.

Finala Top 14 va avea loc pe 6 iunie, de la orele 21.45, meci care va fi gazduit de Stade de France.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Alte articole similare:

Link-uri utile