Stejarul Viorel Lucaci, prezent la turneul care ii poarta numele, organizat la Corlata

Stejarul Viorel Lucaci, prezent la turneul care ii poarta numele, organizat la Corlata.

Duminica, 9 octombrie, in localitatea Corlata din comuna Berchisesti (jud. Suceava) a avut loc cea de-a cincea editie a Turneului „Viorel Lucaci”,  destinat copiilor de U10, U12, U14 U16 si U18 – rugby in 7. Aflat pentru prima data in istoria competitiei alaturi de micutii rugbisti, capitanul echipei CSA Steaua si component de baza al nationalei Romaniei, Viorel Lucaci s-a aratat impresionat de pasiunea acestora pentru balonul oval. De asemenea, inaintea debutului turneului, Lucaci a primit titlul de „Cetatean de Onoare” al comunei Berchisesti, locul sau natal.

„A fost un turneu reusit, cu multa incarcatura emotionala, mai ales in timpul ceremoniei de inmanare a titlului de Cetatean de Onoare. Au fost multe meciuri, copii dornici sa joace, dar cel mai important lucru este ca nu au fost accidentari. Doresc sa le multumesc tuturor celor care au facut posibil ca acest turneu sa aiba loc, in special primariei Berchisesti si CSS Gura Humorului , dar si voluntarilor care ne ajuta la fiecare editie” a declarat Andrei Varvaroi, organizatorul competitiei.

La aceast turneu au participat echipele: CSS Unirea Iasi, Colegiul Mihai Eminescu Iasi, RC Pascani, RC Venus Piatra Neamt (echipa mixta 6 fete +2 baieti), CSS Gura Humorului, LPS Suceava, CSM Suceava, ACS Amicii Suceava, Şcoala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Udeşti, Scoala gimnaziala Plopeni, Scoala gimnaziala Ipotesti, Scoala gimnaziala Cornu Luncii si Scoala gimnaziala Berchisesti.

216 copii au jucat rugby la Trofeul "Viorel Lucaci".
216 copii au jucat rugby la Turneul „Viorel Lucaci”.

Turneul a fost organizat de catre Primaria Berchisesti, CSS Gura Humorului, Directia Judeteana de Sport si Tineret Suceava si Scoala Gimnaziala Berchisesti.

     „A fost un turneu reusit ca in fiecare an, au participat 216 copii la 5 categorii de varsta, copii care timp de 4 ore s-au distrat cu balonul oval. Ma bucur ca a putut ajunge si Viorel Lucaci, copii au fost foarte incantati sa il vada si sa faca fotografii cu „capitanul Stelei”, pentru ca el este un model pentru multi dintre acesta si sper ca in urma acestui turneu sa fie cat mai multi copii care sa isi doreasca sa faca performanta. La finalul competitiei participantii  au primit premii din partea organizatorilor, diplome si cate un tricou ca amintire. Avem foarte multi copii in aceasta zona care practica rugby, din pacate din cauza partii financiare, scolile nu se pot inscrie la competitiile oficiale unde sunt necesari bani de transport, cazare si masa. Mi-as dori sa putem realiza lunar cate un astfel de turneu in fiecare localitate , pentru ca este cel mai frumos mod de a promova acest minunat sport!”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director de Dezvoltare Moldova Nord.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile