Un nou derby în etapa a III-a a Diviziei Naționale de Seniori

Divizia Națională de Seniori a ajuns la cea de-a treia etapă în care vom avea un nou derby, între medaliata cu bronz a precedentei ediții, RC Bârlad și campioana en-titre, Știința Petroșani.

Conform clasamentului la zi, liderul RC Bârlad va primi vizita campionilor în exercițiu, Știința Petroșani, echipa din Valea Jiului aflată, în urma conjuncturii, pe locul cinci, însă cu o singură partidă disputată. Bârlădenii au scos maximum din primele două etape, victorii scontate cu CSU Arad și CSU Alba Iulia, adevăratul potențial al echipei urmând să se vadă sâmbătă. Știința Petroșani vine cu un moral foarte bun, startul de campionat aducând acestora o victorie importantă chiar în fața celor de la CS Năvodari, echipă cu care au disputat ultimele două finale ale competiției.

Pe Parcul Copilului, RC Grivița o va întâlni pe CSU Arad. Atât grivițenii, cât și arădenii au pierdut etapa trecută, primii în deplasare la Gura Humorului, ceilalți pe propriul teren în fața echipei CSM Galați. RC Grivița a adunat deja cinci puncte, în timp ce CSU Arad se află încă în căutarea primelor puncte din clasament.

Alături de RC Bârlad, CSM Galați este echipa cu maxim de puncte în clasament, iar acest trend poate fi continuat, mai ales că adversara echipei de la malul Dunării va fi CSU Alba Iulia. Cu un prim eseu marcat, CSU Alba Iulia a spart gheața în DNS, dar seria jocurilor dificile continuă, după vicecampioana și medaliata cu bronz pentru albaiulieni urmând una din semifinalistele sezonului anterior.

Partida dintre CSM Suceava și RC Gura Humorului s-a disputat în avans, joi, 22 aprilie, gazdele impunându-se cu 19 – 12, adjudecându-și și Cupa Bucovinei. Meciul a fost echilibrat, practic un duel al mijlocașilor la deschidere, atât Sabin Crețu de la gazde, cât și Alin Conache de la oaspeți punctând din 4 lovituri de pedeapsă. Diferența a fost făcută de eseu reușit de Mihai Ionuț Lăcătușu, care a culcat balonul în terenul de țință în urma unei curse frumoase, încercarea fiind transformată de Crețu.

Etapa a treia:
RC Bârlad – Știința Petroșani, Stadion Municipal, ora 11:00
* meciul este transmis în direct pe canalul de youtube C.S. Știința Petroșani
CSM Galați – CSU Alba Iulia, Stadion Municipal, ora 11:00
RC Grivița – CSU Arad, Stadion Parcul Copilului, ora 11:00
* meciul este transmis în direct pe canalul de youtube RC Grivița

Meciurile se dispută fără spectatori din cauza situației epidemiologice existente și protocolului sanitar aflat în vigoare.

FOTO: Stiinta Petrosani Rugby Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile