Vezi cine arbitreaza Romania la Cupa Mondiala

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby

International Rugby Board a anuntat arbitrii care vor oficia cele 40 de meciuri din grupele Cupei Mondiale din Noua Zeelanda.

Delegarile au fost facute de Comisia de selectie a oficialilor de meci a IRB condusa de David Pickering. Fiecare dintre cei 10 arbitri selectati pentru a oficia partide la centru vor arbitra patru partide in faza grupelor.

George Clancy (Irlanda), Dave Pearson (Anglia), Romain Poite (Franta), Bryce Lawrence (Noua Zeelanda) si Craig Joubert (Africa de Sud) vor debuta ca arbitri la Cupa Mondiala de Rugby, in timp ce Jonathan Kaplan (Africa de Sud) si Steve Walsh (Australia) sunt al patrulea turneu mondial.

„In alegerea arbitrilor am avut in vedere faptul ca dorim sa oferim cei mai buni oficiali pentru cele mai bune echipe mondiale din lume”, spune Pickering

„Fiecare arbitru va oficia cate patru partide in faza grupelor si va fi analizat atent de Comisia de selectie. 10 din cei 21 de oficiali vor fi retinuti pentru fazele eliminatorii”.

Luna aceasta IRB a anuntat ca George Clancy va oficia partida de deschidere dintre Noua Zeelanda si Tonga de pe Eden Park din Auckland pe 9 septembrie.
Brigada irlandezului ii mai cuprinde pe experimentatii Craig Joubert si Stuart Terheege (Anglia) ca asistenti si Giulio De Santis (Italia) ca arbitru video.

Walsh va arbitra Franta si Japonia pe 10 septembrie , in timp ce primul meci al lui Poite ca arbitru al RWC va fi pe 14 septembrie (cand implineste 36 de ani) la meciul din grupa D dintre Samoa si Namibia.

Arbitrul finalei din 2007, Alain Rolland, are programat primul meci pe 11 septembrie la North Harbour, intre Italia si Australia. Irlandezul va oficia si partida Noua Zeelanda – Franta pe Eden Park, o reeditare a finalei Cupei Mondiale din 1987 care are loc chiar pe acelasi stadion.

Debutul Rusiei la Cupa Mondiala impotriva SUA (15 septembrie) va fi arbitrat de Dave Pearson, in timp ce Kaplan va oficia ultimul meci din faza grupelor dintreIrlanda si Italia din grupa C de la Dunedin.

VEZI CV-UL CENTRALILOR CARE VOR ARBITRA ROMANIA LA CUPA MONDIALA

10 Septembrie 2011
SCOTIA vs ROMANIA

28 Septembrie 2011
GEORGIA vs ROMANIA

Dave Pearson
A arbitrat Romania chiar la debutul sau (Cehia-Romania: 5-42).
Pearson a mai oficiat un alt meci al Stejarilor doi ani mai tarziu, in 2005, contra Scotiei (Romania-Scotia: 19-39). Are 19 meciuri test la activ.
Data nasterii: 09/08/1966
Locul nasterii: Morpeth (Anglia)
Meciuri test: 19

17 Septembrie 2011
ARGENTINA vs ROMANIA

Steve Walsh
Australianul nascut in Noua Zeelanda nu a mai arbitrat Romania pana acum.
Data nasterii: 28/03/1972
Locul nasterii: Cambridge (Noua Zeelanda)
Meciuri test: 37

24 Septembrie 2011
ANGLIA vs ROMANIA

Romain Poite
Poite s-a intalnit cu romanii la al doilea meci international pe care l-a arbitrat in 2007 (Romania-Namibia: 28-16).
Data nasterii: 14/09/1975
Locul nasterii: Rochefort (Franta)
Meciuri test: 12

VEZI ARBITRII DELEGATI LA CUPA MONDIALA – FAZA GRUPELOR

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile