Victorie pentru Steaua în fața Clujului, în ultimul meci al etapei V din SuperLiga

SuperLiga de Rugby a programat astăzi ultima partidă din etapa a V-a, în care, în Ghencea, CSA Steaua s-a impus în fața Universității Cluj, cu 55-5 (22-0), elevii lui Dănuț Dumbravă marcând nu mai puțin de 9 eseuri. La egalitate de puncte cu Baia Mare, dar cu un punctaveraj mai slab, Steaua face rocada cu campioana României care trece astfel pe primul loc al clasamentului, militarii coborând pe 2.

Steaua a început în forță meciul și după câteva minute de tatonare în terenul de 22 al studenților clujeni, a reușit primul eseu în minutul 2. După o acțiune frumoasă jucată pe treisferuri, Robert Neagu culcă balonul în terenul de țintă, după o pasă foarte bună primită de la Sioeli Lama. Daniel Plai a ratat transformarea, astfel că tabela a rămas la 5-0. Militarii sunt cei care au avut în continuare inițiativa punând continuu presiune, însă ardelenii s-au apărat foarte bine. În minutul 15, Julien Bartoli găsește o breșă în defensiva oaspeților, îi pasează lui Ionuț Dumitru care reușește al doilea eseu. Daniel Plai transformă, 12-0.

Elevii lui Cristi Săuan nu au renunțat la luptă și în minutul 23 au șansa de a marca primul eseu, însă o serie de inexactități și nesincronizări ale acestora păstrează tabela intactă. Câteva minute mai târziu, Steaua are șansa să mărească ecartul, însă eseul lui Robert Neagu este anulat, pasa primită de la Sioeli Lama fiind considerată înainte.

În minutul 34, Damian Strătilă, bine deschis de către Ionuț Dumitru, culcă balonul de țintă, mărind ecartul la 17-0. Câteva secunde mai târziu, Jone Nasalo face o cursă spectaculoasă din propriul teren de 22, până în 22-ul clujean, pasându-i lui Ngoni Chibuwe pentru eseul care aduce bonusul ofensiv Stelei încă din prima parte a întâlnirii, 22-0.

Repriza a doua începe cu un nou eseu al lui Ionuț Dumitru, care a trecut de doi adversari pentru a culca balonul în terenul de țintă. Plai nu reușește transformarea, 27-0. În minutul 57, Clujul mută jocul în terenul de 22 al militarilor, punând presiune minute bune pe apărarea acestora, la o palmă doar de terenul de țintă. În urma greșelilor repetate făcute de echipă, Chibuwe primește cartonaș galben.

Steaua atacă însă în inferioritate numerică și mai marchează un eseu, prin Ionuț Dumitru, care finalizează o cursă spectaculoasă a lui Sioeli Lama, cel care i-a și pasat pentru eseu. Plai transformă, scorul luând proporții, 34-0.

Până la finalul partidei, Steaua mai marchează încă de trei ori prin Strătilă, Alexandru Savin și Florin Surugiu, toate trei eseuri transformate de Tudor Boldor, 55 -0. În ultimul minut de joc, Andrei Pricopie aduce punctele de onoare ale Clujului, în urma unei curse frumoase începută din terenul propriu de 22, 55-5.

În etapa următoarea, Steaua va întâlni, în deplasare pe CS Dinamo, iar U Cluj primește vizita campioanei en-titre, CSM Știința Baia Mare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile