Victorie pentru Timișoara în Cupa României, cu Baia Mare

Derby-ul Grupei A din Cupa României, dintre SCM Timișoara și CSM Știința Baia Mare a adus un joc echilibrat pe stadionul Gheorghe Rășcanu din Timișoara. Bănățenii s-au impus cu 18-10 (8-10) și rămân pe primul loc în Grupa A, având însă un meci mai mult disputat față de Baia Mare și Universitatea Cluj, echipe care se vor întâlni săptămâna viitoare.

Timișoara a început în forță meciul punând presiune pe apărarea celor de la Baia Mare, prima mare șansă a acestora de a deschide tabela fiind chiar în primul minut de joc, un balon lung de urmărire trimis de Florin Vlaicu către Stephen Shennan fiind prins in extremis la limita terenului de țintă de către David Feliuai. Câteva minute mai târziu pressingul acestora s-a concretizat în lovitura de penalizare transformată de Vlaicu, 3-0.

În următoarele minute jocul s-a mutat în terenul de 22 al bănățenilor, maramureșenii, mai pragmatici, reușind să marcheze primul eseu. În urma unei margini bătute de Iulian Hartig, după un mol bine format balonul este scos pe linia de treisferturi, iar Sione Fakaosilea găsește breșa. Helarius Kisting transformă încercarea și scorul devine 7-3 pentru Baia Mare în minutul 13.

Bănățenii continuă să domine jocul, au mai multe ocazii de  a marca, însă greșelile repetate pe care le fac în terenul de 22 advers, păstrează scorul nemodificat. În minutul 27 ambele echipe primesc câte un cartonaș galben, Joji Sikote de la Timisoara și Revazi Dugladze de la Baia Mare.Gazdele pun presiune în continuare, efortul lor fiind răsplătit prin eseul lui Gabriel Rupanu. Balonul trimis de Vlaicu lovește bara, încercarea nefiind transformată,  8-7 pentru Timișoara. Cu un minut înainte de intrarea la vestiar, Baia Mare preia conducerea, după ce Kisting transformă o penalitate de la 40 de metri distanță de buturi, 10-8.

Bănățenii au revenit în forță în partea a doua și au fost de două ori aproape de a pune un eseu pe tabelă, însă zimbrii s-au apărat bine. Totuși,  aceștia nu au ieșit fără puncte din terenul advers, Florin Vlaicu transformând o penalitate, aducându-și astfel echipa din nou în avantaj, 11-10. De altfel, repriza secundă a aparținut elevilor lui Valentin Calafeteanu și Stelian Burcea care au dominat jocul. În minutul 51, după mai multe puncte de fixare în terenul de 22 al băimărenilor, Etonia Saukuru găsește breșa pentru un nou eseu. Aflat la debut pentru gazde, proaspăt intrat, Alin Conache transformă, 18-10 pentru Timișoara. Acesta este și scorul final, gazdele având șansa să mai pună 6 puncte pe tabelă,însă atât Conache, cât și Vlaicu, au ratat transformarea a două penalități.

Cu această victorie Timișoara rămâne pe primul loc în Grupa A, însă cu un meci în plus disputat. Săptămâna viitoare va avea loc ultimul meci din grupă, Universitatea Cluj va întâlni în deplasare, pe Arena Zimbrilor, pe CSM Știința Baia Mare.

În Grupa B, pe primul loc se află CSA Steaua, iar pe locul secund CS Dinamo.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile