Victorii ale favoritelor în DNS

Etapa a 16-a a Diviziei Naționale de Seniori a început practic pe 30 octombrie cu partida în devans dintre CSU Alba Iulia și CSU Arad și s-a încheiat în acest weekend, Știința Petroșani, RC Bârlad și CS Năvodari obținând câte cinci puncte în clasament.

Chiar dacă și-ar fi dorit încă un succes alături de cel cu CSM Bucovina Suceava, CSU Alba Iulia a trebuit să se mulțumească cu acea unică reușită în acest sezon, pe care spre meritul ei l-a dus până la capăt. CSU Arad a plecat din Alba Iulia atât cu victoria, 43-15,  cât și cu cinci puncte, cele șapte eseuri asigurându-i bonusul ofensiv.

Au marcat pentru Alba Iulia: Bogdan Șoptirean și Adrian Marcu – câte un eseu fiecare, Cristian Curta – transformare, Andrei Ștefan – lovitură de pedeapsă, respectiv Moala Wiliami, Eugen Argintaru, Albert Morcan – un eseu fiecare, Bogdan Bradu și Vlad Vajdovics – 2 eseuri fiecare, George Szucs – 3 transformări, Sebastian Erdei – lovitură de pedeapsă pentru CSU Arad.

În speranța de a mai prinde poziția secundă a clasamentului, RC Bârlad s-a impus cu scorul de 32-12 în partida cu RC Grivița. Cu cinci eseuri marcate, RC Bârlad a obținut și punctul bonus ofensiv și mai are de disputat două partide în acest sezon. Cum CS Năvodari a acumulat și ea bonusul ofensiv, partida cu CSM Bucovina Suceava, însă, nedisputându-se pe motivul că bucovinenii nu s-au putut prezenta, RC Bârlad poate spera doar la un pas greșit al echipei de la malul mării, etapa viitoare la Gura Humorului.

Au marcat pentru RC Bârlad: Robert Hîncu, Cristian Constantin, Alin Moroianu, Cosmin Chirica, Alexandru Dan – un eseu fiecare, Ovidiu Neagu – 2 transformări și o lovitură de pedeapsă, respectiv Răzvan Pașnicu și Andrei Glavan – câte un eseu fiecare, Andrei Șerban – o transformare pentru RC Grivița.

Știința Petroșani a câștigat fără mari emoții, rezultat 47-11, partida cu RC Gura Humorului și practic și-a asigurat deja titlul de campionă a Diviziei Naționale de Seniori ediția 2021. Indiferent de rezultatul partidei de la Arad, Știința Petroșani are de partea ei avantajul rezultatelor directe cu CS Năvodari.

Au marcat pentru Petroșani: Daniel Ivan, Andrei Pășălan, Florin Ioniță, Vlad Popa, Cristian Zamfir – câte un eseu fiecare, Răzvan Barbu – 2 eseuri și 6 transformări, respectiv Rambo Plaiu – eseu și Mihai Dărăban – lovitură de pedeapsă și un dropgol pentru Gura Humorului.

La ultima partidă de pregătire pentru următorul sezon Politehnica Iași a pierdut pe terenul celor de la CSM Galați, rezultat 31-24. A fost o partidă frumoasă și spectaculoasă, raportul eseurilor fiind 5-3 în favoarea învingătorilor.

Au marcat pentru CSM Galați: Bogdan Frațilă – eseu, Nicu Manolachi – 2 eseuri, Gabriel Partenie – 2 eseuri, 3 transformări, respectiv Petronel Arariței și Alin Nicuța – un eseu fiecare, Sergiu Michiduță – un eseu, 3 transformări, 1 lovitură de pedeapsă pentru Iași.

 

FOTO: Stiinta Petrosani Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile