World Rugby a anuntat cate locuri revin fiecarui continent la Cupa Mondiala din 2019: Din Europa se mai pot califica doua echipe

Forul care conduce sportul cu balonul oval la scara planetara a anuntat repartizarea locurilor ce revin fiecarui continent la Cupa Mondiala ce va avea loc in Japonia, peste patru ani. Din Europa va merge la turneul final echipa care ocupa cel mai bun loc in Rugby Europe Championship, cu exceptia Georgiei, care se afla printre cele douasprezece formatii ce si-au asigurat prezenta direct, fara preliminarii, in urma clasarii lor intre primele trei in fiecare din cele patru grupe ale competitiei ce s-a desfasurat toamna aceasta, in Anglia. Urmatoarea clasată va avea doua sanse de a se califica la RWC 2019: fie va castiga barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations, fie va triumfa intr-un turneu de recalificare.

Preliminariile Cupei Mondiale din 2019 vor debuta anul viitor si se vor desfasura pe zone geografice. In premiera, in 2018 va avea loc un turneu de recalificare.

Spre deosebire de preliminariile editiilor precedente, Asia nu va mai avea o formatie calificata in urma desfasurarii campionatului continental. Si aceasta fiindca Japonia va fi gazda a competitiei din 2019. Totusi, de pe ”Continentul Galben” ar mai putea ajunge o echipa la turneul final – daca se impune in barajul cu castigatoarea Cupei Oceania, iar apoi in turneul de recalificare.

Iata cum pot ajunge echipele la Rugby World Cup 2019:
12 calificate direct. Este vorba despre primele trei clasate in cele patru grupe la Rugby World Cup 2015: Noua Zeelanda, Australia, Africa de Sud, Argentina, Irlanda, Scotia, Franta, Tara Galilor, Georgia, Japonia, Anglia si Italia.

1 echipa din Europa. Ocupanta celui mai bun loc in Rugby Europe Championship (cu exceptia Georgiei, calificata direct).

2 echipe din Oceania. Ocupantele primelor doua locuri in Pacific Tri-Nations isi vor asigura prezenta in Japonia.

1 echipa din Europa / Oceania. Ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations va juca, acasa si in deplasare, cu a doua clasata in Rugby Europe Championship (cu excepția Georgiei, calificata direct). Castigatoarea barajului se va califica la Rugby World Cup 2019, iar invinsa va lua parte la un turneu de recalificare.

2 echipe din America. Canada si SUA vor juca, in sistem tur-retur, iar castigatoarea se va califica la RWC 2019. Invinsa va juca in acelasi sistem (acasa si in deplasare) cu cea mai bine clasata formatie din America de Sud (cu exceptia Argentinei, calificata direct), iar castigatoarea acestui baraj va merge la turneul final din Japonia. Invinsa va participa la turneul de recalificare.

1 echipa din Africa. Formatia care se impune in Rugby Africa Championship se va califica la Cupa Mondiala din 2019. Ocupanta locului 2 va merge in turneul de recalificare.

Play-Off pentru recalificari. Echipa care ocupa cel mai bun loc in Asian Rugby (cu exceptia Japoniei, calificata direct) va disputa un baraj, in sistem ”tur-retur, acasa si in deplasare” cu castigatoarea Cupei Oceania. Formatia care se impune participa in turneul de recalificare.

1 echipa din recalificari. La turneu vor lua parte patru echipe, care vor juca in format ”round-robin” (se intalnesc o singura data). Echipa care ocupa primul loc se califica la Rugby World Cup 2019.

World Rugby a precizat ca va oferi in viitorul apropiat detalii privind datele de desfasurare a meciurilor din preliminarii.

In concluzie, echipa Romaniei se poate califica la Rugby World Cup 2019 in urmatoarele situatii:

  • daca ocupa primul loc in Rugby Europe Championship 2017/2018
  • daca se claseaza pe locul 2 in Rugby Europe Championship 2017/2018 dupa Georgia
  • daca se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga)
  • daca se impune in turneul de recalificare la care vor mai participa o echipa din America, o echipa din Africa si o echipa din Asia sau Oceania.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile