54 de copii au participat la atelierele „Joca rugby in echipa naturii” organizate la Muzeul Antipa

Sambata, 29 iunie 2019, la Muzeul Antipa a avut o actiune de initiere in sportul cu balonul oval a copiilor veniti sa viziteze muzeul si doritori sa incerce putina miscare. Astfel, în curtea muzeului a fost improvizat un mini-teren de rugby, cu buturi, saci de placaj si perne de contact. Pe parcursul celor cateva ore, 54 de copii au participat la atelierele in cadrul carora au facut un schimb de pase, au sutat la bete sau si-au incercat indemanarea aruncand balonul la un punct fix.

La finalul actiunii a avut loc o tombola cu premii oferite de Muzeul Antipa si Federatia Romana de Rugby, 30 de copii fiind premiati pentru dorinta si curajul lor de a incerca un sport nou. Copiii au fost ghidati de catre Antonio Dumitru, Director de Dezvoltare Muntenia Sud și București al Federatiei Romane de Rugby, de juniori ai unor cluburi din Capitala si de jucatorul  Kemal Altinok, component al Romaniei U18, legitimat la CT Dinicu Golescu.

„Am intalnit copii entuziasti sa incerce ceva nou, au acceptat foarte repede provocarea, iar prin faptul ca majoritatea au facut de 5, 6 ori traseul, dorind sa fie mai buni, sa se autodepaseasca, cred ca spune multe despre aceasta prima impresie la contactul cu rugbyul. De asemenea, m-am bucurat ca am avut si cateva fetite, foarte ambitioase, care au ramas alaturi de noi pe toata durata atelierelor si au exersat transformarile si pasele si mai ales, parinti care nu s-au dat inapoi de a incerca si ei si de a fi astfel, un exemplu pentru copiii lor. Toti cei care au participat la aceasta actiune vor fi directionati catre antrenorii cluburilor de sector in care isi au domiciliul, iar faptul ca 30 dintre ei au plecat acasa cu un balon de rugby si ca au astfel o alternativa de joc cu mingea, inseamna foarte mult”, a declarat Antonio Dumitru, Director de Dezvoltare Muntenia Sud și București al Federației Romane de Rugby.

„Am venit sa vizitez expozitia de fluturi vii si am vazut portile alea ciudate si balonul. Am dorit sa incerc, sa vad cum este. Nu a iesit foarte bine prima data cand am parcurs traseul, insa apoi am repetat suturile si am reusit pana la final sa parcurg totul fara greseala. Nu am auzit de acest sport pana acum insa imi place forma mingii si faptul ca pot si fetele sa joace”, a spus Mara (5 ani).

Evenimentul a marcat inchiderea expozitiei „Rugby, natural!”, manifestare organizata in cadrul Sezonului Romania-Frant a, care, din data de 18 mai 2019 a putut fi admirată în holul central de la etajul muzeului. Expoziția realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse a avut ca temă simbolistica elementelor naturale prezente în diferitele embleme ale echipelor de rugby din lumea largă, și va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 30 iunie 2019.

Sponsor: MOL România
Parteneri: Federația Română de Rugby
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.
Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile