ACS Rugby Team Constanta continua proiectul “Rugby, valori pentru viata” cu Turneul de la Mangalia

ACS Rugby Team Constanta continua proiectul “Rugby, valori pentru viata” cu Turneul de la Mangalia.

Demarat in luna mai de catre ACS Rugby Team Constanta, Proiectul “Rugby, valori pentru viata”, finantat de Consiliul Judeatean Constanta, care isi propune o resuscitare a rugbyului in mediul rural si urban, continua cu o noua etapa, programata la Mangalia, la inceputul lunii septembrie.

Proiectul derulat de clubul constantean este dedicat categoriilor de varsta U10, U12 si U14 si propune celor aproape 300 de participanti intalnirea in doua competitii lunare ce au loc in intreg judetul. Mai mult, toti copii care participa vor primi pana la finalul proiectului treninguri si echipament de joc, pana in prezent fiind oferite peste 160 de seturi. In plus, sunt alesi cei mai buni jucatori la cele trei categorii de varsta pentru a face parte din selectionatele regionale.

Participantii primesc echipament sportiv.
Participantii primesc echipament sportiv.

“Este un proiect la care se lucreaza de cativa ani, de aceea cu atat mai mare este bucuria ca am reusit din acest an sa il punem in aplicare. Totul este gandit pentru a da posibilitatea copiilor care au practicat rugby tag in scoli sa faca pasul spre minirugby si sa ramana alaturi de acest sport frumos. Echipamentele pe care le oferim cu ajutorul autoritatilor locale sunt foarte importante pentru copii, care se simt in acest fel recompensati pentru eforturile si dedicarea de care dau dovada pe teren. Proiectul se adreseaza atat copiilor din mediul rural, cat si celor din cel urban si speram ca in timp, sa vedem rezultatele acetor actiuni”, ne-a declarat Nicolae Mocanu, antrenorul echipei Selectionatei regionale de U14, care participa la Circuitul National de Minirugby.

Odata cu disparitia echipei de seniori Farul Constanta din primul esalon valoric, atragerea copiilor spre practicarea rugbyului a devenit mai dificila. “Eu m-am apucat de rugby pentru ca aveam modele in echipa Farului. Astazi, ce modele sa arati, pentru ca disparitia Farului a schimbat mult lucrurile, nu ai ce sa pui in loc. Suntem constienti ca daca nu ajutam toti la reconstructia acestei echipe va fi tot mai greu sa aduci si sa pastrezi copii la rugby”, a declarat Mocanu.

ACS Rugby Team Constanta continua proiectul “Rugby, valori pentru viata” cu Turneul de la Mangalia.
ACS Rugby Team Constanta continua proiectul “Rugby, valori pentru viata” cu Turneul de la Mangalia.

 

Pana acum, au avut loc mai multe actiuni in cadrul Proiectului “Rugby, valori pentru viata”, precum Cupa Primaverii, etapa 1 si etapa 2 (Stadionul Mihai Naca – Farul), cu participarea a peste 200 de copii la fiecare etapa, urmata de Cupa Verii, tot in doua etape, la care au participat la fiecare, in parte in jur de 300 de copii, apoi Turneul Litoral, desfasurat tot in doua etape, Turneul Litoral – Cupa Murfatlar,  ultimul turneu fiind Cupa Medgidia.

Obiectivele acestui proiect sunt atinse prin cresterea nivelului de educatie, de socializare si a starii de sanatate a copiilor, elevilor prin practicarea jocului de rugby.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile