Caută
Close this search box.

Africa de Sud a castigat medalia de bronz, Sanchez s-a detasat in clasamentul marcatorilor

Cu piesele grele in formatie, spre deosebire de adversara ei, Africa de Sud a dominat meciul cu Argentina, impunandu-se cu 24-13 (16-0) si castigand astfel medalia de bronz la aceasta editie a Rugby World Cup. Aripa Habana n-a reusit sa inscrie al 16-lea eseu al sau in competitie, ramanand detinator al recordului la egalitate cu Jonah Lomu. Argentinianul Sanchez, in schimb, a izbutit 8 puncte, dintr-o transformare, o penalitate si un dropgol, consolidandu-si pozitia de lider in top-ul marcatorilor la aceasta editie.

Inca de la inceput, Africa de Sud s-a instalat in jumatatea de teren adversa, domininand in primul rand pe inaintare – gramada Springboks a fost mai grea cu 14 kilograme. Eliminarea temporara (10 minute) dictata impotriva argentinianului Cubelli (min. 5), care n-a respectat regula celor 10 metri si a incercat un placaj, a facut ca raportul de forte sa fie si mai disproportionat.

Lipsite si de cativa jucatori importanti, accidentati in semifinala cu Australia, ”Pumele” s-au clatinat si dupa numai un minut Pietersen a inscris prima incercare a meciului, iar Pollard a transformat. Majorată de mijlocasul la deschidere sud-african dintr-o penalitate (10-0, min. 14), diferenta ar fi putut sa fie si mai mare, insa Habana n-a izbutit sa culce balonul in terenul de tinta advers.

Prima incursiune spre ”22”-ul advers a argentinienilor s-a produs in minutul 22, cand Figallo a sprintat, insa a scapat balonul din brate. A urmat un atac prelungit al ”pumelor”, insa alte cateva erori de manuire a balonului le-au permis sud-africanilor sa scape fara sa primeasca puncte. Si dupa ce Habana a facut inainte la doar cativa metri de buturi, Pollard a majorat diferenta dintr-o penalitate concretizata de la circa 35 metri, lateral stanga (13-0, min. 33).

Aflat in cautarea celui de-al 16-lea eseu, Habana a facut o recuperare, si-a trimis un balon de urmarire spre buturi, insa l-a impins pe Sanchez (min. 35), fiind penalizat… Sud-africanul a incercat mai apoi o noua interceptie, ratata, ceea ce le-a dat posibilitatea argentinienilor sa contraatace viguros, dar fara folos pentru ei. Mai mult decat atat, jocul lor oarecum dezordonat si chiar indisciplinat i-a permis lui Pollard sa inscrie dintr-o noua lovitura de pedeapsa, de la circa 11 metri, chiar din fata buturilor, in ultimul minut. Sud-africanul a devenit astfel liderul momentului in ierarhia marcatorilor la aceasta Cupa Mondiala (cu 90 de puncte, el l-a depasit pe Sanchez, care a ramas la 89) si a stabilit rezultatul la pauza (16-0).

Al doilea mitan a inceput cu tentativa reusita de dropgol al lui Sanchez, care a pus primele puncte pe tabela pentru Argentina (16-3, min. 42). Si a revenit astfel pe primul lor in clasamentul marcatorilor. ”Pumele” nu s-au bucurat prea mult de aceasta reusita fiindca Etzebeth a fost gasit cu o pasa de Habana si a culcat balonul la colt (21-3, min. 43). Pollard a ratat transformarea, dar a concretizat o penalitate cinci minute dupa aceea (min. 47, 24-3). Iar daca problema castigatoarei parea ca nu se mai pune, duelul transformerilor a continuat, Sanchez reusind alte 3 puncte, tot dintr-o lovitura de pedeapsa in minutul 53 (24-6).

Foarte bine organizati, mult mai atenti comparativ cu meciul cu Japonia, pierdut surprinzator, chiar la debutul lor la aceasta Cupa Mondiala, Springboks si-au continuat dominarea desi la inceputul ultimului ”sfert” l-au vazut parasind terenul pe veteranul Victor Matfield (38 de ani). Pe banca rezervelor avea sa ajunga si Habana (min. 67), aripa nereusind sa amelioreze recordul de eseuri marcate la Cupa Mondiala (15), record pe care il detine impreuna cu Jonah Lomu. Cum nici Pollard n-a izbutit sa-l mai depaseasca pe Sanchez desi a avut doua ocazii. Prima penalitate a ratat-o (min. 69), iar pe cea de-a doua a decis sa o trimita in margine dupa ce fusese fluierat de public la precedenta (n-a izbutit sa prinda tusa, ceea ce a amuzat si mai mult spectatorii).

La ultima actiune a meciului, in al doilea minut suplimentar, Argentina a reusit sa inscrie incercarea dupa care alergase atat… Orlandi a smuls balonul dintr-o aglomerare si a plonjat cu el intre buturi. Sanchez a transformat, stabilind rezultatul final (24-13) si consolidandu-si pozitia de lider in top-ul marcatorilor: are 97 de puncte, fiind urmat de Pollard (93p) si Laidlaw (79p), care n-au cum sa-l mai intreaca, respectiv de Foley (75p) si Carter (63p), care vor evolua in finala Australia – Noua Zeelanda, programata astazi (sambata, 31 octombrie), la ora 18.00, pe stadionul Twickenham din Londra (in direct la DigiSport 1).

Au marcat: JP Pietersen 1e, Eben Etzebeth 1e,  Pollard 1t, 4lp, respectiv Orlandi 1e, Sanchez 1t, 1lp, 1dg.

AFRICA DE SUD: 15. Le Roux (Lambie, 64) – 14. Pietersen, 13. Kriel, 12. De Allende, 11. Habana (Serfontein, 67) – (md) 10. Pollard, (mg) 9. Pienaar (Paige, 77) – 7. Burger (Alberts, 53), 8. Vermeulen, 6. Louw  – 5. Matfield (De Jager, 63), 4. Etzebeth – 3. Malherbe (J. du Plessie, 61), 2. B. du Plessis (Strauss, 49), 1. Mtawarira (Nyakane, 40)

Antrenor: Heyneke Meyer. 

ARGENTINA: 15.Amorosino – 14. Cordero, 13. Moroni, 12. De la Fuente (Gonzalez Iglesias, 71), 11. Agulla (Socino, 58) – (md) 10. Sanchez, (mg) 9. Cubelli (Landajo, 53) – 7. Fernandez Lobbe (Isa, 53), 8. Leguizamon, 6. Ortega Desio – 5. Lavanini, 4. Alemanno (Petti Pagadizaval, 47) – 3. Herrera (Orlandi, 55), 2. Montoya (Garcia, 77), 1. Figallo (Noguera Paz, 61).

Antrenor: Daniel Hourcade

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

slot gacor