AIR isi exprima dorinta de a sprijini in continuare dezvoltarea rugby-ului romanesc

Organizata in sala de sedinte a Federatiei Romane de Rugby, la Stadionul ”Arcul de Triumf”, Adunarea Consultativă a Asociației Internaționalilor de Rugby din tara noastra a dezbatut problemele curente ale acesteia, trasand cateva directii de actiune pentru anul urmator. Participantii si-au exprimat hotararea de a sprijini in continuare sportul cu balonul oval de la noi.

La adunare au participat circa 70 de membri AIR, precum și ai Clubului Seniorilor, majoritatea fiind din Bucuresti. Printre acestia s-au aflat Mircea Leonte, Marin Mot, Paul Soare, Mircea Vatui, Titi Udrea, Consantin Zamfir, Titi Popescu, Valeriu Falcusanu. In interventiile lor, Marin Ionescu, Alexandru Valentin Popescu, Mircea Paraschiv, prof. Mihai Cojocaru, Marin Alexandru (Bucătaru), Mircea Iliescu, prof. Vasile Constantin (Mao), Gheorghe Gussi si-au exprimat hotararea de a sprijini in continuare rugby-ul romanesc si dorinta de a colabora cat mai eficient cu Federatia Romana de Rugby. S-a discutat, de pilda, despre modul in care sa se stranga legaturile cu internationalii romani de rugby aflati in Provincie, precum si despre posibilitatea organizarii unor intalniri in orase din tara – o problema o ridica deplasarea, majoritatea membrilor avand o varsta inaintata, iar unii dintre ei confruntandu-se cu probleme de sanatate.

Invitat la intalnire, antrenorul federal Daniel Mitrea a promis ca va pune la dispozitia asociatiei programul de actiuni ale loturilor nationale pe anul 2016, atat pe plan intern, cat si international. Si cum vorbitorii s-au referit si la echipa nationala de seniori, implicit la participarea ei la Cupa Mondiala din Anglia, acesta a oferit cateva date statistice in ceea ce o priveste. Mitrea a atins si strategia de dezvoltare a FRR, subliniind ca s-a urmarit introducerea rugby-ului tag in circa 800 de scoli din Romania tocmai fiindca varianta non-contact a sportului cu balonul oval este mai usor de practicat acolo. Mai cu seama ca ea nu implica si accidentari care i-ar putea face pe copii, dar si pe parintii acestora sa se indeparteze de rugby. ”Prin rugby-tag, micutii invata pasa si schimbarile de directie. Apoi, trecand la mini-rugby, ei invata si contactele, cum sa dea placaje”, a spus Daniel Mitrea.

La finalul adunării consultative, presedintele AIR, Marin Ionescu, i-a oferit o diplomă de excelență lui Dumitru Gherasim cu ocazia implinirii varstei de 80 de ani. Apoi, participantii si-au dorit ”Sarbatori fericite!”, zabovind la traditionala ”Repriza a treia”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile