Alin Petrache si Daniel Tudorache au dat startul in „Cupa Sfantul Nicolae” la rugby–tag

La initiativa conducerii Scolii „Sfantul Nicolae” si cu sprijinul Primariei Sectorului 1 si al Federatiei Romane de Rugby, in perioada 28 martie – 12 mai 2017 va avea loc „Cupa Sfantul Nicolae” la rugby –tag”. Cu aceasta ocazie, in cadrul unei conferinte ce a avut loc in Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 1,  presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache si primarul Sectorului 1, Dan Tudorache au dat startul acestei competitii.

La „Cupa Sfantul Nicolae” vor participa 12 echipe de la scoli din Bucuresti si Ilfov, din care cinci sunt din Sectorul 1 al Capitalei. La evenimentul de lansare au mai participat si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si ai Casei Corpului Didactic, ceilalti parteneri ai competitiei.

Cu prilejul lansarii oficiale a competitiei, Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache a primit din partea Presedintelui Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, un balon si un tricou cu semnaturile componentilor echipei nationale de rugby a Romaniei.

„Este o initiativa laudabila, ne intalnim cu totii pentru a discuta despre sportul care imi place mie cel mai mult — rugby-ul — sportul pe care l-am practicat, l-am indragit si pe care acum il predam copiilor, aducand impreuna cu el frumoasele valori ale rugby-ului, pe care le-am promovat de fiecare data: fairplay-ul, onoarea, pasiunea, patriotismul, iubirea, dragostea de aproape si multe alte lucruri despre care cred ca in societatea noastra, astazi, vom avea din ce in ce mai mult”, a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.

Meciurile se vor desfasura pe terenurile de rugby ale unora dintre aceste unitati scolare, existand discutii ca finala sa aiba loc pe stadionul  „Arcul de Triumf”.

„Sportul reprezinta una din disciplinele care isi pun amprenta in dezvoltarea si formarea viitorului adult, din punct de vedere psiho-social ameliorandu-se imaginea despre propia persoana, eficacitatea profesionala, comportamentul familial si social, instaurandu-se starea de bine si bucuria de a trai. Activitatea sportiva in randul tinerilor reprezinta mijlocul eficient de a-i indeparta de tentatiile nocive ale zilelor noastre”, a spus profesorul Marian Ciontescu, directorul Scolii Gimnaziale „Sf. Nicolae”.

„Cupa Sfantul Nicolae la Rugby – Tag” este o competitie ce face parte din parteneriat intre Primaria sectorului 1, Federatia Romana de Rugby si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile