Arbitri francezi pentru partida Germania-Romania, cu Maxime Chalon la centru

In prima etapa a editiei 2017 din Rugby Europe Championship, Stejarii vor intalni Germania la Offenbach, partida urmand sa fie condusa de o brigada de arbitri din Franta cu Maxime Chalon la centru, asistat de compatriotii sai Mathieu Delpy si Alexandre Vallon.

Maxime Chalon s-a nascut pe 23 iulie 1978 la Blois si a devenit un nume cunoscut in rugbyul francez evoluand ca mijlocas la gramada in tricoul echipelor Brive, Orleans, Bordeaux-Begles, Perigueux si Tours, trecandu-si in palmares prezente in Top 16, astazi Top 14, primul esalon valoric din Hexagon.

La doar 29 de ani a renuntat la cariera de jucator profesionist pentru a se dedica unei alte profesii, cea de informatician, insa nu a putut sta departe de dreptunghiul verde incadrat cu buturi, astfel  ca a trecut la arbitraj. A urcat trepta cu treapta pentru a ajunge sa conduca partide din Top 14, competitie in care a debutat la o partida din 2014 dintre Toulouse si Oyonnax.

In acest sezon a condus la centru opt intalniri din Top 14, printre care Racing 92-Toulon, Montpellier-La Rochelle, Racing 92-Castres sau Montpellier-Bordeaux, toate intre echipe in lupta pentru Play-Off, de asemenea anul trecut a fost delegat ca asistent la partida French Barbarians-Australia, respectiv in dispute din Champions Cup si Challenge Cup.  Pentru Maxime Chalon intalnirea Germania-Romania urmeaza sa fie prima partida test condusa la centru .

Arbitrii asitenti vor fi Mathieu Delpy, arbitru Pro din 2009 si Alexandre Vallon , nascut in 1975 care oficiaza la centru in Federale 1 si ca asistent in Pro D2, respectiv Top 14.

Articol scris de Marius Raczek

FOTO: asm-rugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile